To je to što me zanima!

Ovo je stadion novog engleskog prvoligaša. Gostujući navijači ulaze kroz susjedovo dvorište

Luton Town igra domaće utakmice od davne 1905. na Kenilworth Roadu. Riječ je o zbilja specifičnom i prilično čudnom stadionu, ponajprije zbog činjenice da ima pet tribina
Vidi originalni članak

Prije pet godina Luton Town je igrao u četvrtoj engleskoj ligi, a klub je svojevremeno bio i pred gašenjem zbog financijskih problema. Sljedeće sezone igrat će u Premiershipu!

Luton Town je u doigravanju za plasman u elitni rang engleskog nogometa pobijedio Coventry City boljim izvođenjem jedanaesteraca i osigurao povratak u elitu nakon 31 godinu. I ukupno 200 milijuna eura bonusa!

Novi član Premiershipa, inače, domaće utakmice od davne 1905. igra na Kenilworth Roadu, stadionu s uvjerljivo najmanjim kapacitetom u prvoligaškom društvu - 10,356 sjedećih mjesta.

A može se i ustvrditi da stadion izgleda u skladu s 'godinom proizvodnje'. Riječ je o zbilja specifičnom i prilično čudnom stadionu, ponajprije zbog činjenice da ima pet tribina. Četiri su poredane uz travnjak, dok je peta postavljena dijagonalno, uz željezničku prugu koja prolazi iza nje.

Svakako je zanimljiv i ulaz za gostujuće navijače. Naime, svi navijači koji dođu u Luton na gostovanje prvo moraju proći dvorište stambene zgrade, a potom se stepenicama zaputiti do svoje sjedalice na tribini.

Mnogi su već počeli kritizirati uvjete na stadionu Luton Towna, smatrajući da oni ne zadovoljavaju standarde Premiershipa, a nema sumnje da će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se na Kenilworth Roadu snaći velikani poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Arsenala, Liverpoola, Chelseaja i ostalih...

Inače, sljedeće sezona trebala bi biti posljednja za Luton Town na tom stadionu. U ljeto 2024. predviđena je selidba na novi stadion koji je trenutno u fazi izgradnje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • NIKE 28.05.2023.

    Stara engleska romantika.

  • željna svega 28.05.2023.

    djej engleski spicar kokicar jel ono 2 liga aha pa da

  • Ugodan 28.05.2023.

    Nesto na razini Nojevice

Komentiraj...
Vidi sve komentare