Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ovo je stadion novog engleskog prvoligaša. Gostujući navijači ulaze kroz susjedovo dvorište

Ovo je stadion novog engleskog prvoligaša. Gostujući navijači ulaze kroz susjedovo dvorište
16

Luton Town igra domaće utakmice od davne 1905. na Kenilworth Roadu. Riječ je o zbilja specifičnom i prilično čudnom stadionu, ponajprije zbog činjenice da ima pet tribina

VIDEO

Prije pet godina Luton Town je igrao u četvrtoj engleskoj ligi, a klub je svojevremeno bio i pred gašenjem zbog financijskih problema. Sljedeće sezone igrat će u Premiershipu!

Luton Town je u doigravanju za plasman u elitni rang engleskog nogometa pobijedio Coventry City boljim izvođenjem jedanaesteraca i osigurao povratak u elitu nakon 31 godinu. I ukupno 200 milijuna eura bonusa!

Novi član Premiershipa, inače, domaće utakmice od davne 1905. igra na Kenilworth Roadu, stadionu s uvjerljivo najmanjim kapacitetom u prvoligaškom društvu - 10,356 sjedećih mjesta.

A view of Luton Town's Kenilworth Road stadium A view of Luton Town's Kenilworth Road stadium
A view of Luton Town's Kenilworth Road stadium

A može se i ustvrditi da stadion izgleda u skladu s 'godinom proizvodnje'. Riječ je o zbilja specifičnom i prilično čudnom stadionu, ponajprije zbog činjenice da ima pet tribina. Četiri su poredane uz travnjak, dok je peta postavljena dijagonalno, uz željezničku prugu koja prolazi iza nje.

A view of Luton Town's Oak Stand at their Kenilworth Road stadium A view of Luton Town's Oak Stand at their Kenilworth Road stadium A view of Luton Town's Oak Stand at their Kenilworth Road stadium
Luton Town's Club Shop at their Kenilworth Road ground

Svakako je zanimljiv i ulaz za gostujuće navijače. Naime, svi navijači koji dođu u Luton na gostovanje prvo moraju proći dvorište stambene zgrade, a potom se stepenicama zaputiti do svoje sjedalice na tribini.

Steps to the Oak Stand at Luton Town's Kenilworth Road stadium are seen from a back garden Championship - Play-off Semi Final Second Leg - Luton Town v Sunderland

Mnogi su već počeli kritizirati uvjete na stadionu Luton Towna, smatrajući da oni ne zadovoljavaju standarde Premiershipa, a nema sumnje da će biti jako zanimljivo vidjeti kako će se na Kenilworth Roadu snaći velikani poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Arsenala, Liverpoola, Chelseaja i ostalih...

Inače, sljedeće sezona trebala bi biti posljednja za Luton Town na tom stadionu. U ljeto 2024. predviđena je selidba na novi stadion koji je trenutno u fazi izgradnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica