To je to što me zanima!

Ovo se dogodilo i Boltu! Nova ozljeda za jamajčansku štafetu

Drugi put u dva dana! Nakon što se Usain Bolt oprostio od atletike odustajanjem u štafeti 4x100 metara, ista sudbina zadesila je Anneishu McLaughlin-Whilby, koja se ozlijedila u štafeti 4x400 metara
Vidi originalni članak

Američka ženska štafeta na 4x400 metara osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, Quanera Hayes, Allyson Felix, Shakima Wimbley i Phyllis Francis u finalu su slavile s gotovo šest sekundi ispred Britanki.

Pitanje zlata bilo je riješeno u drugoj izmjeni kada se ozlijedila Jamajčanka Anneisha McLaughlin-Whilby, koja je pala nedugo nakon što je preuzela palicu te je njezina ekipa morala odustati, a realno su samo Jamajčanke mogle zaprijetiti Amerikankama. Nevjerojatno, ali na isti je način karijeru okončao Usain Bolt u subotu kad je odustao u štafeti 4x100 metara, što mu je bila posljednja utrka u velikoj karijeri.

Amerikanke su bile suverene na čelu, dok se u završnici vodila borba za srebno u kojoj je Emily Diamond na kraju za 41 stotinku uspijela biti brža od Justyne Swiety.

Velika Allyson Felix osvojila je svoju 16. medalju sa svjetskih prvenstava (11 zlata, tri srebra i dvije bronce), te je najuspješnija svih vremena, ispred jamajčanskih sprinterskih legendi Usaina Bolta i Merlene Ottey koji su ih osvojili po 14. 

Trinidad i Tobago šokirao Amerikance!

Štafeta Trinidada i Tobaga osvojila je naslov svjetskog prvaka na 4x400 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu detroniziravši SAD, u završnih 100 metara Lalonde Gordon pretekao je Freda Kerleya za veliko iznenađenje.

Amerikanci su osvojili zlato na posljednjih šest SP-a u ovoj disciplini i bili su vodeći od prve izmjene sve do ciljne ravnine kada je Gordon pretekao Kerleya i osigurao zlato za Trinidad i Tobago. Uz Gordona, za nove svjetske prvake trčali su još Jarris Solomon, Jereem Richards i Machel Cedenio. Broncu je osvojila Velika Britanija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zabrana 14.08.2017.

    tako ti je to kad tijelo nema u sebi više ''sokova'' pa se oporavlja i dolazi u normalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare