To je to što me zanima!

Ovo su suci za EP u Njemačkoj: Tu je šest Slovenaca, dvojica iz BiH, a nijedan iz Hrvatske...

Slavko Vinčić bit će jedini glavni sudac s područja bivše Jugoslavije. BiH će imati dvojicu koji će obnašati ulogu četvrtog suca, a hrvatskih i srpskih sudaca nema na popisu
Vidi originalni članak

Hrvatski suci su već godinama izvan glavnih svjetala reflektora. Nema ih u Ligi prvaka, a ni na velikim reprezentativnim natjecanjima pa ćemo tako i ovaj put, što i nije neko iznenađenje, biti bez svog predstavnika na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Uefa je objavila popis sudaca koji će suditi na Euru. Hrvata nema ni na popisu glavnih sudaca, pomoćnih, četvrtih pa čak ni u VAR-u. Slovence će predstavljati Slavko Vinčić, kao jedini glavni sudac s područja bivše Jugoslavije te pomoćnici Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić, VAR sudac bit će Neid Kajtazović dok je Rade Obrenović izabran za četvrtog suca. Jure Praprotnik bit će rezerva za pomoćne suce.

Uefa je izabrala i dvojicu sudaca iz BiH. Riječ je o Irfanu Peljti, sucu koji je sudio u Ligi prvaka, ali ipak neće imati takvu odgovornost u Njemačkoj. Izabran je za četvrtog suca, kao i Senad Ibrišimbegović.

- UEFA EURO 2024. vrhunac je europskog reprezentativnog nogometa s najboljim momčadima koje se natječu i zato smo odabrali najbolje suce koji će suditi ove utakmice. Svi odabrani suci dosljedno su radili prema najvišim standardima u UEFA-inim vrhunskim natjecanjima, kao i u njihovim domaća natjecanja. Izuzetno su se dobro pripremili za ovu poziciju i imamo puno povjerenje u njih da će pokazati svoju kvalitetu na završnom turniru – izjavio je Roberto Rosetti, UEFA-in izvršni direktor za suđenje.

Popis svih sudaca za Euro možete pogledati OVDJE 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • murga drot 23.04.2024.

    dali si pajača trebali poslati??? dokaz sta uefa i fifa misle o našim sudcima, dno kace korunpirane mrcine

  • Kegla💪🏻 23.04.2024.

    E kad su lopovi iz bih na listi onda znate kakvi su nasi hahaha

  • mislim 23.04.2024.

    Nesmiju naše sudce stavit da sude jer predobro sude a takvi nemogu u korumpiranu uefu jer bi posramili sve ostale sidce evrope

Komentiraj...
Vidi sve komentare