To je to što me zanima!

Ozlijedio se protiv Hrvatske pa zabranio Realu reći što mu je

Gareth Bale, velški nogometaš i igrač madridskog Reala, ozlijedio se na utakmici s Hrvatskom, a potom zabranio španjolskom klubu da javnosti obznani o kakvoj se ozljedi radi...
Vidi originalni članak

Jedinstvenu odluku donio je Gareth Bale. Naime, po principu "ja sam pacijent ovog kluba" zabranio je liječnicima Real Madrida da objave njegov "karton" i kažu navijačima i ostatku javnosti kakvu je ozljedu zadobio nakon susreta s Hrvatskom te u kakvom se fizičkom stanju trenutno nalazi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako neuobičajeno, budući da je javnost navikla znati, a klub navikao javnost informirati, Bale je "silenzio stampa" zatražio potpuno legitimno. Naime, iako je igrač (zaposlenik), on je u jednu ruku i pacijent madridskog kluba, odnosno, njegovog liječničkog tima zbog čega oni, kada on to zatraži, njegove zdravstvene probleme, moraju držati tajnima. 

 

Tako u španjolskom zakonu o pravima zaposlenika stoji da se informacija o zdravstvenom stanju zaposlenika, u ovom slučaju igrača, ne smije odati niti poslodavcu, niti široj javnosti ukoliko zaposlenik, odnosno, igrač na to nije pristao. 

Iako se većinom radi samo o informacijama vrste ozljede i duljine oporavka, sve više igrača izbjegava objavljivanje informacija vjerojatno kako im ne bi škodile u narednim utakmicama ili budućim transferima.  Naravno, ukoliko se ne radi samo o ozljedama kao što su one zarađene na terenu, nego recimo, tumori, više se pažnje posvećuje privatnosti. 

ODLIČNE VIJESTI Modrić se oporavio od ozljede i igrat će protiv Slovaka u Rijeci

Premiership i Bundesliga šute uvijek

Zanimljivo, Bundesliga i Premiership nikada službeno ne objavljuju same informacije o ozlijeđenim igračima, nego novinari na presicama o tome pitaju trenere koji zatim mogu, ali ne moraju dati odgovor na pitanje. 

Recimo, Paco Alcacer je van terena gotovo mjesec dana, a Borussia Dortmund nije napisala ništa o njegovoj ozljedi, dok je Real Madrid ubrzo nakon utakmice objavio detalje o ozljedi Luke Modrića koju za naš kapetan zaradio na istoj utakmici kao i Bale u zadnjim trenucima susreta. 

U Francuskoj PSG uvijek objavljuje informacije o ozljedama svojih igrača, dok to u Italiji rade neki klubovi, kao što je Roma. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Frenkyy 28.10.2019.

    Igrač pod ugovorom zabranio klubu koji je vlasnik njegovog ugovora? i to Realu? Hahahaha, veću glupost od davna nisam pročitao!

  • 28.10.2019.

    MooXi.net - sjajan prоjekt zа odrаslе koji žele prоnaći sеksualnоg partnеrа

Komentiraj...
Vidi sve komentare