To je to što me zanima!

Pauk leti s liste HNS-a zbog vrijeđanja Armade i Riječana?!

Martin Pauk, splitski gradski vijećnik koji je provocirao i vrijeđao Armadu i Rijeku, licencirani je HNS-ov nogometni sudac. Iz Saveza su potvrdili da su pokrenuli postupak i da je ovakvo ponašanje neprilično
Vidi originalni članak

Ponoćka je prošla, deco iz Armade, vratite se kući, sarme vam se hlade. Hristos se rodi, napisao je na Facebooku splitski gradski vijećnik i sudac HNS-a Martin Pauk.

HNS: Ovo je neprilično ponašanje

Nakon što je Torcida pod okriljem noći na Kantridi ostavila poruku Armadi, čestitajući im pravoslavni Božić, pripadnici Armade došli su pred prostorije Torcide u Split i razvili transparent “Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći”.

Te dvije poruke preplavile su navijačke portale, a u priču se uključio splitski gradski vijećnik Martin Pauk, bivši mostovac, a sad član Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih.

Ubacio i ustaško znakovlje

Obrisao objavu, ali prekasno, svi su vidjeli sramotu

Martin Pauk nije samo splitski vijećnik, on je i licencirani HNS-ov nogometni sudac koji sudi u nižim ligama. Njegova objava je sramotna da ne može biti sramotnija.

No tu nije stao.

Osim što je izmijenio poruku Armade i ubacio ustaško slovo 'u', dodao je i da u gradu od 120.000 stanovnika, citirat ćemo, “Poznaje nekoliko normalnih i ispravnih ljudi”.

SULUDA OBJAVA Splitski vijećnik provocirao je i vrijeđao Armadu i cijelu Rijeku

Objavu je nakon nekoliko sati uklonio, no bilo je prekasno jer HNS je već pokrenuo istragu.

- Pokrenut ćemo postupak utvrđivanja činjenica vezanih za navedenu objavu, koju smatramo nepriličnom za nogometnog djelatnika, ako se uistinu radi o objavi g. Pauka. Nakon toga ćemo odlučiti o daljnjem postupanju sukladno postojećim pravilnicima, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti javnost - stoji u priopćenju HNS-a.

Prijeti mu drastična kazna

Pauk očito ne shvaća da je puno Riječana dalo život u Domovinskom ratu i da bi on, kao nogometni sudac, danas-sutra mogao suditi u - Rijeci.

No sad mu prijeti i - brisanje s liste sudaca!

Među dokumentima HNS-a pronašli smo obveze i pravila ponašanja nogometnih djelatnika. I već na prvu, Martin Pauk žestoko je prekršio najmanje dvije točke.

Prvu točku, da svi nogometni djelatnici trebaju poštivati načela lojalnosti, integriteta i sportskog odnosa s načelima fair playa, što posebno uključuje obvezu suzdržavanja od svih aktivnosti koje ugrožavaju integritet HNS-a i njegovih natjecanja ili nogometnom sportu narušavaju ugled. 

Sramotnom objavom Pauk je prekršio i točku 10. koja glasi:

- Nogometni djelatnici ne smiju uvrijediti dignitet osobe ili grupe osoba putem prezrivih, diskriminacijskih ili klevetničkih riješi ili djela, a u odnosu na nacionalnu, rasnu, kulturnu, vjersku, političku, spolnu ili bilo koju drugu pripadnost. 

Prema HNS-ovom pravilniku Pauk može biti kažnjen upozorenjem, ukorom, novčanom kaznom, zabranom suđenja, brisanjem s liste sudaca i najtežom kaznom isključenja iz nogometne organizacije.

Nikako mu ne ide u prilog i to što je drugi najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Damir Mišković, predsjednik Rijeke, nogometnog kluba čije je navijače i grad Pauk vrijeđao, i ako on bude inzistirao na kazni, Martinu Pauku se loše piše...

Na terenu održao minutu šutnja za Praljka

Martin Pauk 2017. godine, na utakmici 3. HNL jug između Uranije i Kamena samoinicijativno je održao minutu šutnje u spomen na generala Slobodana Praljka, osuđenog za ratni zločin nad muslimanima u srednjoj Bosni.

SUDAC PAUK: 'Minuta šutnje za Praljka? Bilo bi logično da su je svi održali'

Praljak je na izricanju pravomoćne presude u Haagu ispio otrov.

Preminuo je u bolnici, a bio je načelnik stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

- Uobičajeno je da se minute šutnje održavaju u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara, kad premine neki dužnosnik ili igrač, poznata osoba... Za takve, uobičajene minute šutnje niti ne dobivamo prethodne najave. A to što minuta šutnje nije održana na ostalim utakmicama odigranima za vikend vjerojatno je pitanje birokracije, netko je očito u petak prerano otišao kući s posla i nije poslao obavijest. U ovakvim okolnostima uobičajeno je da se održi minuta šutnje, tako i postupio, i uopće nisam znao da isto neće napraviti i ostale kolege - rekao nam je tada Pauk.

Na migrante - s mitraljezima?!

Pred kraj prošle godine Pauk je u intervjuu za Dalmatinski portal objasnio kako bi on riješio pitanje migranata koji ilegalno prelaze granicu.

SPLITSKI VIJEĆNIK PAUK: 'Zbog migranata treba staviti ogradu i mitraljeska gnijezda'

Ovaj, kako je za sebe rekao, žestoki zagovornik mira, reda i pravde, postavio bi ogradu s bodljikavom žicom i mitraljeska gnijezda. 

- Čisto iz razloga da ilegalci vide ozbiljnost i da shvate da Hrvati nisu papci poput Šveđana, te da smo spremni braniti sigurnost naših domova, gradova, žena, majki i sestara - rekao je tada Pauk.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • san.martino 08.09.2023.

    Inteligentan neki čovjek......

  • Pero Perić 09.01.2019.

    U ovoj jebenoj državi jedino se smije vrijeđati Hrvate.

  • krokodill 09.01.2019.

    Ovakvima i sličnima nije mjesto nigdje...da se razumijemo navijač sam Hajduka ali neki ovdje zaboravljaju da je Damir Vrbanović nakon onog posprdnog pjesmuljka u kojima pljuje na sve građane Splita, lansiran u sam vrh HNS-a a tek je onda došlo do njegovih nedokazanih kriminalnih radnji...zato svima poput njih treba zalupiti vrata bilo kojeg sporta...ni blizu

Komentiraj...
Vidi sve komentare