To je to što me zanima!

Padobranac i 'kitesurfer' želi u Rio: Marijo Možnik lovi normu

Marijo Možnik se uz gimnastiku bavi još i mnogim ekstremnim sportovima, poput snowboardinga, kitesurfinga te padobranstva. Uskoro će loviti normu za OI 2016.
Vidi originalni članak

Europski prvak i brončani sa Svjetskog prvenstva u Kini u gimastičkoj spravi preča, Marijo Možnik, sljedeći vikend nastupa na Svjetskom kupu u Osijeku, a krajem listopada na SP-u u Glasgowu, gdje lovi normu za Rio.

Normu za Olimpijske igre ostvaruju samo osvajači medalje.

- Imao sam tešku ozljedu ramena i zadnja dva mjeseca sam naporno radio na njenu saniranju. Forma raste i spreman sam za meni najdraže natjecanje, Svjetski kup u Osijeku, a zatim i za SP u Glasgowu - rekao je Možnik, koji već tri godine predaje gimnastiku na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

- Dosta radim na obrazovanju i zahvalan sam KIF-u što mi izlazi u susret zbog obaveza. Bavim se još i mnogim ekstremnim sportovima, poput snowboardinga, kitesurfinga, bungee jumpinga te padobranstva. Skoro nikad me nećete vidjeti doma ili za nekom tehnološkom spravom - objašnjava Marijo.

Upravo je zbog takva duha odlučio pokrenuti kampanju #probudistrast putem interneta.

- U životu imam bezbroj strasti osim gimnastike. Aktivnosti u prirodi, na otvorenom, i slično. I želja mi je kroz kampanju druge ljude potaknuti na potragu za vlastitim strastima - zaključio je europski prvak. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • wcares 10.09.2015.

    Za normu za OI treba osvojit medalju na SP? Znači da će samo troje natjecatelja bit na olimpijskim?

  • igyy 10.09.2015.

    TOLIKO BEZLIČAN SPORTAS ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare