To je to što me zanima!

Pajač, Zebec i Matoc neće suditi do daljnjega! Dinamo bez kazne

Sudačka komisija odlučila je suspendirati Igora Pajača, Marija Zebeca i Marka Matoca do daljnjega s utakmica HNL-a, što bi moglo značiti i do kraja prvenstva. Dinamo neće platiti zbog žestokog priopćenja
Vidi originalni članak

HNS se napokon oglasio oko sudačkih propusta u HNL-u na startu proljetnog dijela u utakmicama Istra - Slaven i Dinamo - Hajduk. Glavni suci tih utakmica Igor Pajač i Mario Zebec, kao i VAR sudac Marko Matoc suspendirani su do daljnjega. Kako doznajemo, suspenzija bi mogla trajati do kraja prvenstva.

Što se Dinamova priopćenja i tvrdnji o pljački, masakru i monstruoznim podvalama sudačke organizacija tiče, savez tu nije reagirao niti će "modri" biti kažnjeni zbog toga jer se, eto, klubove ne može sankcionirati za pisanje priopćenja?!

POGLEDAJTE VIDEO: Oršić nakon derbija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također, izvukao se i VAR sudac maksimirskog derbija Ivan Bebek, za kojega je trener Dinama Zoran Mamić rekao da je "jako razočaran u njega kao prijatelj, odnosno poznanik".

No prijavljeni su Mamić, predsjednik Gorice Nenad Črnko i direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović zbog usmenih komentara o suđenju. Oni će biti, čini se, samo novčano kažnjeni.

POVJERENIK ZA SUĐENJE 'Nema popusta ni za koga! Tko bude griješio, ići će mu sankcije'

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon odigranih utakmica 17. kola HT Prve lige te odgođene utakmice 13. kola između Dinama i Hajduka, Komisija nogometnih sudaca HNS-a donijela je odgovarajuće odluke, dok su nadležna tijela za natjecanje podnijela tri prijave zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika.

Komisija nogometnih sudaca analizirala je suđenje tijekom 17. kola HT Prve lige te odigranih odgođenih utakmica i potom predala svoje izvješće, verificirajući pritom ocjene sudaca koje su dali kontrolori sudaca.

BJELICA OKRZNUO "MODRE" 'Dinamo? Dok sam ja tu, mi to nećemo raditi. Mamić? Mogu i ja reći da smo bolji od Barce...'

Na utakmicama Istra 1961 - Slaven Belupo (17. kolo) i Dinamo - Hajduk (13. kolo) utvrđeni su značajni propusti sudaca. Zbog nezadovoljavajuće razine suđenja na navedenim utakmicama, suci Igor Pajač i Mario Zebec te VAR Marko Matoc će, sukladno Pravilniku o suđenju, sucima i sudačkim instruktorima, biti do daljnjega izostavljeni iz delegiranja od strane povjerenika za određivanje sudaca Ivana Novaka.

Također, nadležna tijela (povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak) prijavila su trojicu klupskih dužnosnika za povredu Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a, trener Dinama Zoran Mamić je prijavljen disciplinskom sucu, dok su predsjednik Gorice Nenad Črnko i direktor Slaven Belupa Zvonimir Šimunović prijavljeni Disciplinskoj komisiji HNS-a, s obzirom na to da se radi o članovima Izvršnog odbora HNS-a (Črnko) i Skupštine HNS-a (Šimunović)."

Idi na 24sata

Komentari 110

  • cupi cupi 30.01.2021.

    Var soba je reagirala i sudac je išao gledati snimku na utakmici Dinamo hajduk ali izgleda da nije dobro vidio iako je gledao,naravno da nije kriva var soba nego sudac zašto u našoj ligi ne profesionaliziraju sve suce, pa neka onda sude vjerujem da bi bilo bolje suđenje, jer niti jednog suca ne bi bilo briga za bilo koji klub da za njega kako se kaže nateže jer onda ako tako pogriješi nema suđenja jer će biti kažnjen sa par utakmica pa nema niti plaće jer ne sudi ovako, ovaj predsjednik je u izvršnom odboru HNS-a ovaj u ovome ovaj u onome oni smiju komentirati, što sa ljudima koji su isto predsjednici klubova ali nisu ništa u HNS-u pa taj kokošinjac treba srediti da funkcionira kako spada i treba da funkcionira, trener prijavljen disciplinskom sucu i čeka se odluka ćega koga ima taj kako vi kažete pravilnik nema čekanja kazna odmah po pravilniku, i gotovo amen da je neki drugi trener iz drugoga kluba odmah bi bio kažnjen moji drugovi iz HNS kokošinjca prvo sredite sebe i manite politiku pa onda dalje ovako svake godine isto, zašto nemamo sudaca  na evropskoj sceni ponajviše zahvaljujući vama iz HNS-a kokošinjca    

  • TAR1 30.01.2021.

    GNK Dinamo. Osnovani su 17. studenog nedavne 1998. godine unatoč tome što je već postojalo dioničko društvo Dinamo, koji je nasljednik onog Dinama iz ’45. Navedeno dioničko društvo 2004. je otišlo u stečaj, a današnja udruga građana počinje se natjecati i mimo svih pravila ulazi direktno u u 1.Hrvatsku nogometnu ligu.Za one zaboravne podsjećamo da je povijest nogometa u Zagrebu počela početkom dvadesetog stoljeća kada su osnovani NK HAŠK i HŠK Građanski. Oba su ugašena ’45 i par dana kasnije osnovan je NK Dinamo. Početkom devedesetih (točnije 1991.) mijenjaju ime u NK HAŠK Građanski i prisvajaju titule sva tri kluba, a za godinu osnivanja uzimaju 1903. (kasnije su prisvojili samo titule Građanskog i odabrali godinu osnivanja 1911.) 1993. godine mijenjaju ime u NK Croatia, te se preoblikuju u športsko dioničko društvo. Iz samo njima poznatih razloga su 17.11.1998. osnovali i udruga građana danas poznatu kao GNK Dinamo. Navedena udruga se u prvoj HNL natječe tek od sezone 2004/05 kada je dioničko društvo, usljed nagomilanih dugova, otišlo u stečaj (5.11.2004.). Sadašnje vodstvo udruge se žestoko na sudu borilo dokazati (slučaj Cvitanović) svoju nepovezanost sa dotadašnjim Dinamom, a zadovoljštinu su dobili na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu koji je 2009. presudio da GNK Dinamo nema nikakve veze sa ondašnjim Dinamom (a kamoli s Građanskim).

  • PredragKišurek 29.01.2021.

    Hahaha koja sprdacina braca mamic kad kazu nesto tako mora biti.Sad vidimo koliko smo jadna liga i profiterski hns.Bilo ko da se pretio savezu unistili bi ga Dinamo nesmiju jer su Mamicevi pijuni.Fujjjjj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare