To je to što me zanima!

Pao u formi: Gasquet izbacio Federera u osmini finala Rima

Roger Federer, treći tenisač svijeta i treći nositelj jakog ATP turnira iz Masters 1000 serije koji se na zemljanoj podlozi igra u Rimu, zastao je već u osmini finala
Vidi originalni članak

Pobjedu 4-6, 7-6(2), 7-6(4) protiv njega slavio je Richard Gasquet...

Federer je ostvario osam pobjeda u posljednjih osam mečeva protiv šesnaestog igrača svijeta, no u četvrtak je poprilično griješio u udarcima s osnovne crte i dopustio je francuskom igraču kontrolu meča i smanjenje na 8-2 u međusobnim ogledima.

Švicarski tenisač po prvi je puta u ovoj godini propustio priliku ući među posljednjih osam na turniru. Posljednji mu se put isto dogodilo baš u Rimu 2010., kada je poražen od Ernestsa Gulbisa u dva seta u meču drugoga kola.

Masters u Rimu je zagrijavajući turnir za Roland Garros i samo jedan od tri iz Masters 1000 serije kojeg Federer nikada nije osvojio. U 2003. i 2006. igrao je ondje finale.

Inače, Švicarac je meč otvorio sjajno s deset uzastopnih poena, samo da bi Gasquet odgovorio na jednak način. Novi Federerov break za 5-3 označio je i uvodnu prednost za nekad najboljeg tenisača svijeta koji je poveo s 4-2, a potom i kod 4-4 imao nove dvije break-prilike u drugome setu. Francuz ih je spasio i potom u tie-breaku nanizao pet poena za izjednačenje u setovima. Na jednak je način dobio i treći set, time i meč.

U osmini finala Gasquet će igrati protiv sedmog nositelja Tomaša Berdycha koji je s 6-2, 6-7(4), 6-2 bio bolji od Jarkka Nieminena.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • milan23-tips 14.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • user_44170 13.05.2011.

    gasquet ima jedan od najboljih ako ne i najbolji jednorucni bekend na svijetu

  • ivicka 13.05.2011.

    Federerova karijera je ocigledno na zalasku. Ali i to je jednom moralo doći, dugo je i bio vladar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare