To je to što me zanima!

Pao veliki dogovor za obnovu Maksimira? Zagrizao investitor koji je već radio velebni projekt

Dok traje izgradnja novog stadiona na Maksimiru, Dinamo će svoje utakmice igrati na renoviranom stadionu u Kranjčevićevoj. Ipak, zanimljivo je kako je Grad Zagreb izdvojio tek tri milijuna eura za njegovu renovaciju
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak (20.45 sati) odigrat će ključnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. protiv Armenije. Utakmica će se odigrati na Maksimiru, koji, jasno je svima, nije u stanju kakvog zaslužuje reprezentacija koja je osvojila odličja na zadnja dva Mundijala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već se duže vrijeme priča o rekonstrukciji Maksimira, pa i izgradnji potpuno novog stadiona. A čini se kako su Grad Zagreb, država i Zagrebačka nadbiskupija konačno pronašli rješenje i postigli dogovor, tvrde Sportske novosti. 

PITANJA I ODGOVORI Tko će platiti novi maksimirski stadion? Ovo su istine i mitovi

U prosincu bi tako konačno trebao biti potpisan sporazum o zemljištu koji je nužan za izgradnju stadiona na Maksimiru, dok bi Nadbiskupija dobila nova zemljišta na novim lokacijama u gradu na kojima bi mogli graditi nove crkve.

Sukladno izgradnji novog stadiona na Maksimiru, potrebna je i renovacija stadiona u Kranjčevićevoj ulici, koji trenutno služi kao dom za HNL utakmice Lokomotive i Rudeša. Stadion u Kranjčevićevoj trenutno ima nešto više od 5000 mjesta, a predviđeno je da nakon renovacije, koja bi trebala početi na proljeće, broji između 10.000 i 12.000 mjesta. 

NIKAKVOG DOGOVORA NEMA Novi obrat: Stadion neće platiti ni Dinamo, ni HNS, ni Uefa?!

Upravo bi renovirani stadion u Kranjčevićevoj služio Dinamu kao dom dok traje izgradnja novog stadiona na Maksimiru, ali istaknimo kako je u proračunu Grada Zagreba za 2024. predviđeno tek tri milijuna eura za renovaciju stadiona u Kranjčevićevoj, što nije dovoljno za takav projekt...

LIJEPA GESTA Uefa smanjila kapacitet za susret s Armenijom, a HNS se dosjetio kako popuniti stadion

SN dodaje kako je francuska građevinska tvrtka Bouygues, koja je izgradila Stade de France, najveći stadion u Francuskoj, jedan od kandidata za projekt novog stadiona u Maksimiru. Ista je tvrtka u Zagrebu izgradila i Zračnu luku Franjo Tuđman, ali trenutno su i druge opcije za investitora otvorene.

POGLEDAJTE VIDEO: OVAKO SE SLAVILO U RIGI

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Neprilagodjen 21.11.2023.

    Samo da ga Francuzi ne grade....Veće lopine od naših...

  • noelsz 20.11.2023.

    Ne treba nikom vjerovati dok se ne vidi izgrađen novi stadion, sve ostalo pis... u vjetar

  • David11111 20.11.2023.

    Hvala novinaru sto me tako lijepo nasmije svako malo.. novi Stadion u Zg i jos skupi pa to je nesto najsmijesnije , dajte ljudi u ovom stoljecu nema novog stadiona nebudite naivni pa Markovic je prije 20 g mahao bankovnim garancijama o izgradnji i poslije se pravio glup uredno..prestanite vise o stadionu dok se jedna j.bolnica ne izgradi u zg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare