To je to što me zanima!

Parlov Koštro lovi normu za OI: U Hannoveru obaram rekord!

Normu su dosta pojačali u odnosu na Tokio. No, meni je ovaj rezultat uhvatljiv jer znam da vrijedim više, kaže hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro uoči nastupa u Hannoveru
Vidi originalni članak

Hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro (30) nastupa u nedjelju na maratonu u Hannoveru, gdje će pokušati ostvariti normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Europskoj doprvakinji iz Münchena za to će trebati rezultat od 2:26.50.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatica koja je osvojila srebro

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Normu su dosta pojačali u odnosu na Tokio. No, meni je ovaj rezultat uhvatljiv jer znam da vrijedim više. Norma je skoro dvije minute bolja od mojeg rekorda, no nisam imala previše prilike napadati taj rekord. Sigurna sam da ću ga u nedjelju srušiti - rekla je Matea.

Nastavila je...

- U Hannoveru zna puhati dosta jak vjetar, a slična je prognoza za nedjelju. Nadam se da neće prejako puhati. Čak me i ne brine eventualna hladnoća, ali vjetar je problem. Znam da će nastupiti najbolji njemački maratonci koji će također loviti olimpijsku normu, bit će tu i Poljakinje, kao i brojne druge kvalitetne maratonke koje viđam na pripremama i sve se dobro poznajemo - kaže pa dodaje:

- Trener i ja dogovorili smo taktiku za utrku. Neću ići od početka maksimalno brzo, prioritet je olimpijska norma, a bolje rezultate možemo loviti kad osiguramo nastup u Parizu.

Matea je zadovoljna pripremama u Portugalu, ali i organizacijom same utrke u Hannoveru.

- Organizatori i menadžer osigurali su i tri 'zeca' odnosno pace-makera pa bi sve trebalo biti u redu kada govorimo o planiranom rezultatu. Pripreme sam uz druge vrhunske trkače odradila u Portugalu i rezultati na treningu pokazuju da sam zaista u jako dobroj formi. Zahvaljujem Hrvatskom atletskom savezu i HOO-u što su mi omogućili tako kvalitetne pripreme - zaključila je Matea.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crveni djelac 26.03.2023.

    Sretno Matea. Osobno sam mišljenja da se trčanje kod nas podcjenjuje, i trebalo bi više ulagati u talentirane trkače. Svatko tko je barem jednom u životu pretrčao makar polumaraton, zna što znači vrijeme naše atletičarke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare