To je to što me zanima!

Parma je u bankrotu: Ne mogu više ni organizirati utakmicu

Nekad sjajni klub, koji je 90-ih osvojio tri talijanska kupa, dva naslova Kupa Uefe i Kup pobjednika kupova, danas je dužan 95 mil. €. Upitan je susret s Udineseom
Vidi originalni članak

Prvenstvena utakmica 24. kola Serie A između Parme i Udinesea mogla bi biti odgođena jer domaćin nema novca za organizaciju.

Nekad sjajni klub, koji je 90-ih osvojio tri talijanska kupa, dva naslova Kupa Uefe i Kup pobjednika kupova, danas je dužan 95 milijuna eura. Pokušalo se prodati klub za jedan euro, uz preuzimanje dugova, no nije se pokazalo kao dobro rješenje. Igrači su nezadovoljni, ove sezone nisu dobili niti jednu plaću, a novca nema ni za osnovne potrebe. 

Konkretno, troškovi policije, liječničke službe, vatrogasaca, redara, pa čak i sudaca utakmice protiv Udinese. Vrh nogometnog saveza Italije predložila je da se Parmi do kraja prvenstva pokriju troškovi kako prvenstvo ne bi izgubilo na regularnosti. 

Parma je posljednja momčad prvenstva, ima samo deset bodova i gotovo sigurno će sljedeće godine biti drugoligaši. Ako klub opstane. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • piramida 20.02.2015.

    kostanja u sportu treba ograniciti ,sve ima svoj kraj!

  • prognozer 20.02.2015.

    Žao mi je Parme, nadam se da ce je netko kupit i izvuci iz dugova!!

  • beemysm 20.02.2015.

    ...a jedan Buffon je ponikao tamo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare