To je to što me zanima!

'Patimo bez Kovačića. On se baš veselio utakmici protiv Reala'

Nadamo se da će se vratiti u subotu za ogled protiv Fulhama. On neće biti spreman za Real. Još nije trenirao s momčadi i bilo bi prerano vratiti ga u sastav, kazao je Tuchel za hrvatskog reprezentativca
Vidi originalni članak

Bio to Maurizio Sarri, Frank Lampard ili sada Thomas Tuchel, Mateo Kovačić (26) ne ispušta svoje mjesto iz prvih 11 Chelseaja. Dok je u Hrvatskoj na glasu kao nasljednik Luke Modrića, što mu možda stvara preveliki pritisak u reprezentaciji i zbog toga nije na očekivanoj razini, u Chelseaju briljira.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možda nije toliko napadački orijentiran kao na početku karijere i u Chelseaju igra povučenije nego što je to bilo primjerice u Realu, ali je nezamjenjiv u londonskom klubu. Njegova brzina, tehnička potkovanost i dribling itekako su cijenjeni, toliko da se trener Thomas Tuchel ne libi i javno priznati da igra njegove momčadi nije ista bez Matea. On je 'ona' spona između obrane i napada, igrač zadužen za distribuciju i protok lopte.

Kova je zbog ozljede mišića propustio posljednje četiri utakmice, a gotovo sigurno ga neće biti ni večeras. Njegov Chelsea večeras od 21 sat igra protiv Real Madrida prvi susret polufinala Lige prvaka 

- Patimo u igri bez Kovačića. Nadamo se da će se vratiti u subotu za ogled protiv Fulhama. On neće biti spreman za Real. Još nije trenirao s momčadi i bilo bi prerano vratiti ga u sastav. Šteta, jako se veselio igranju protiv bivših suigrača, a nama je bio ključan u utakmicama protiv Brightona i West Hama. Tehnički je potkovan, brz s loptom i ima sjajan dribling. Moramo se snaći bez njega - kazao je Tuchel.

Njemački stručnjak je na Stamford Bridge stigao krajem siječnja nakon što je Frank Lampard dobio otkaz zbog loših rezultat. Momčad se preporodila, u Premier ligi je zauzela 4. mjesto koje vodi u najelitnije europsko natjecanje, u Ligi prvaka su došli do polufinala, a na putu do finala FA Kupa izbacili Manchester City. Na klupi je odradio 21 utakmicu, a za to vrijeme Chelsea je pobijedio 14 puta, samo dvaput izgubio i pet puta remizirao što je fantastičan učinak u kratkom vremenu.

Nahvalio je i Real Madrid, klub koji je u posljednjih pet godina čak triput osvojio ovo natjecanje, ali se ne boji.

- Sigurno da ćemo nakon ovakvog okršaja biti pametniji i bolji. O ovome svaki klinac sanja... Igrati važnu europsku utakmicu protiv Real Madrida. Zidane ima nevjerojatan niz s Realom u Ligi prvaka, ono što su postigli je ogromno. Oni su najiskusnija momčad ovdje, a ovo je najteži mogući ispit za nas. Samopouzdanje i vjera u vlastite mogućnosti bit će ključni za prolazak.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lucky Luciano1203 28.04.2021.

    Ma koji kovacic.. xD

  • NIKE 27.04.2021.

    Kovačić poznaje cijeli Realov red u dušu, očito će faliti.

  • ChandlerBing4 27.04.2021.

    Falit ce jako Chelseau u veznom redu protiv Reala nazalost, nadam se da nece to toliko utjecati na rezultat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare