To je to što me zanima!

Pep Guardiola zaplakao: Agüero mi je toliko pomogao, sad će igrati s najboljim u povijesti

Puno je igrača koji ti uzmu srce. David Silva nam je pomogao, podigao je ovaj klub. Ali on… Pokazao je svoju kvalitetu za samo 20 minuta, oprostio se trener Cityja od Agüera, koji odlazi na kraju sezone
Vidi originalni članak

Samo 25 minuta bilo je dovoljno da pokaže o kakvoj klasi je riječ. I da se opet upiše u povijest. 

Sergio Kun Agüero (32) je u nedjelju protiv Evertona (5-0) odigrao posljednju utakmicu za svoj Manchester City kojeg napušta nakon deset godina. Stigao je za 40 milijuna eura iz Atletico Madrida kao veliki argentinski talent. U to vrijeme je City bio u izgradnji, malo prije toga su u klub stigli svježi arapski milijuni. 

Pep Guardiola mu je protiv Evertona dao posljednjih 25 minuta kako bi se dostojanstveno oprostio od navijača koji su imali priliku po posljednji put ga pogledati uživo s tribina. A on se oprostio onako samo kako on zna. I pokazao klasu.

Zabio je dva gola te tako postao rekorder po broju ligaških golova za jedan klub. Bio mu je to 184. gol za Manchester City u Premier ligi te je tako u posljednjem nastupu preskočio legendarnog Waynea Rooneyja koji je na 183. 

Aguerü istječe ugovor na kraju sezone i kao slobodan igrač bi trebao pojačati Barcelonu, a njegov odlazak posebno je teško pao trener Cityja Pepu Guardioli koji se u suzama oprostio do svog miljenika. Emocije su ga obuzele, rijetke su situacije u kojima viđamo Guardiolu ovakvog.

- Volimo ga puno, on je zaista posebna osoba. Puno mi je pomogao i nikako ga ne možemo zamijeniti. Ne možemo ga zanemariti. Ne možemo… Puno je igrača koji ti uzmu srce. David Silva nam je pomogao, podigao je ovaj klub. Ali on… Pokazao je svoju kvalitetu za samo 20 minuta - kazao je Guardiola.

I otkrio ono što je već dulje vrijeme javna tajna. Da ćemo omalenog Argentinca uskoro gledati zajedno s Leom Messijem.

- Možda ću sada otkriti jednu tajnu. Agüero je blizu dogovora s klubom mog srca, Barcelonom. Igrat će s najboljim igračem svih vremena - kazao je španjolski trener.

Agüero je s 'građanima' osvojio pet naslova engleskog prvaka, FA kup, šest Liga kupova, a 29. svibnja bi mogao osvojiti i jedini trofej koji mu fali te tako se oprostiti na najspektakularniji način. A to je Liga prvaka.

Za City je odigrao 389 utakmica i ukupno zabio 260 golova uz 73 asistencije. Zabio je brojne važne golove, ali niti jedan važan i bitan poput onog iz 2012. godine. Manchester City je u posljednjem kolu igrao protiv QPR-a i u sudačkoj nadoknadi gubio 2-1. Trebala mu je pobjeda za naslov, prvo je Džeko izjednačio, a onda Agüero zabio za pobjedu, naslov i nevjerojatnu erupciju oduševljenja na Etihadu. I da nije ništa napravio nakon tog gola, samo zbog njega bi dobio status legende kluba. 

A iako će otići, navijači će ga i dalje gledati ispred Etihada. Točnije, njegov kip kojeg će City napraviti kao zahvalu za sve što je dao klubu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Rex_Carlus 25.05.2021.

    Legendo Zdravko, koji Manchester igra finale lige prvaka da je aguero odigrao zadnju tekmu za city?

  • HatersGonnaHate 24.05.2021.

    prevara od trenera uručuje potrošenog napadača da bi se malom plačku iz argentine udovoljilo dovođenjem kuma u klub te povećanjem plaće (opet) kako bi ostao... koja smijurija, nadam se da će iduće sezone bit 5.

  • Bocwanna 24.05.2021.

    Šmrc 🙈🤡

Komentiraj...
Vidi sve komentare