To je to što me zanima!

Perasović: U krizi smo, ali to nije zbog Andersona

Od Andersonova dolaska pod Toranj Cibona je izgubila od Zadra, Unicaje, Avellina i Budućnosti, te jedva iščupala pobjedu protiv Zagreba
Vidi originalni članak

Izgubiš li nekoliko utakmica zaredom, apsolutno si u krizi, priznao je trener Cibone Velimir Perasović uoči utakmice s FMP-om (srijeda, 18 sati), ali i ponudio jednostavan recept za izlazak iz nje - spojiti nekoliko pobjeda u nizu.
Kriza se poklopila s dolaskom Alana Andersona, koji je nedvojbeno odličan individualac, ali uz njega ne iskače nitko drugi. U prosjeku uzima četvrtinu šutova Cibone po utakmici. To se može objasniti ili njegovoj sklonosti soliranju ili činjenici da je mnogo igrača palo u formi, pa je prepuštanje odgovornosti Amerikancu najjednostavnije rješenje.
- Nismo u krizi zbog njega, on nam može biti samo plus. Samo mu se u Podgorici nitko nije pridružio...
Pad forme može se objasniti sitnijim ozljedama, ali i - reprezentacijom. Vedran Vukušić propustio je zadnje tri utakmice zbog ozljede leđa, ali mogao bi zaigrati protiv FMP-a. Callowaya također muče leđa, a Homana je napao virus koji ga je izmorio. S druge strane, osjetno su pali i reprezentativci - Prkačin, Kus i pogotovo Rozić - koji su možda počeli osjećati posljedice ritma u kojem su još od lipnja, od početka reprezentativnih priprema, nakon čega gotovo da i nisu imali odmora.
- Moguće je. Svatko ima pravo na lošije razdoblje, to je normalno, ali problem je kad se poklopi da nekoliko igrača u njega upadne istovremeno - požalio se Perasović.
Osim s ozljedama i formom igrača, Cibona u posljednje vrijeme ima problema i sa sucima. Na napomenu da kod njih možda ne izaziva dovoljno poštovanje, poput, primjerice, "galamdžije" na Partizanovoj klupi Dušana Vujoševića, Peras se zbunio:
- Ne znam stvarno što bih rekao. Možda... Ali što ću, moj je karakter takav kakav je.
Ipak, zamislio se. Možda već protiv FMP-a vidimo Ciboninog trenera u nekom drugom, odlučnijem i bučnijem izdanju. Dosad je vikao samo na igrače, a na suce samo po potrebi. Možda se u to upusti i preventivno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • god of war 20.01.2009.

    niste u krizi zbog andersona nego zbog marshalla

Komentiraj...
Vidi sve komentare