Obavijesti

Sport

Komentari 1

Perasović: U krizi smo, ali to nije zbog Andersona

Perasović: U krizi smo, ali to nije zbog Andersona
1

Od Andersonova dolaska pod Toranj Cibona je izgubila od Zadra, Unicaje, Avellina i Budućnosti, te jedva iščupala pobjedu protiv Zagreba

VIDEO

Izgubiš li nekoliko utakmica zaredom, apsolutno si u krizi, priznao je trener Cibone Velimir Perasović uoči utakmice s FMP-om (srijeda, 18 sati), ali i ponudio jednostavan recept za izlazak iz nje - spojiti nekoliko pobjeda u nizu.
Kriza se poklopila s dolaskom Alana Andersona, koji je nedvojbeno odličan individualac, ali uz njega ne iskače nitko drugi. U prosjeku uzima četvrtinu šutova Cibone po utakmici. To se može objasniti ili njegovoj sklonosti soliranju ili činjenici da je mnogo igrača palo u formi, pa je prepuštanje odgovornosti Amerikancu najjednostavnije rješenje.
- Nismo u krizi zbog njega, on nam može biti samo plus. Samo mu se u Podgorici nitko nije pridružio...
Pad forme može se objasniti sitnijim ozljedama, ali i - reprezentacijom. Vedran Vukušić propustio je zadnje tri utakmice zbog ozljede leđa, ali mogao bi zaigrati protiv FMP-a. Callowaya također muče leđa, a Homana je napao virus koji ga je izmorio. S druge strane, osjetno su pali i reprezentativci - Prkačin, Kus i pogotovo Rozić - koji su možda počeli osjećati posljedice ritma u kojem su još od lipnja, od početka reprezentativnih priprema, nakon čega gotovo da i nisu imali odmora.
- Moguće je. Svatko ima pravo na lošije razdoblje, to je normalno, ali problem je kad se poklopi da nekoliko igrača u njega upadne istovremeno - požalio se Perasović.
Osim s ozljedama i formom igrača, Cibona u posljednje vrijeme ima problema i sa sucima. Na napomenu da kod njih možda ne izaziva dovoljno poštovanje, poput, primjerice, "galamdžije" na Partizanovoj klupi Dušana Vujoševića, Peras se zbunio:
- Ne znam stvarno što bih rekao. Možda... Ali što ću, moj je karakter takav kakav je.
Ipak, zamislio se. Možda već protiv FMP-a vidimo Ciboninog trenera u nekom drugom, odlučnijem i bučnijem izdanju. Dosad je vikao samo na igrače, a na suce samo po potrebi. Možda se u to upusti i preventivno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti