To je to što me zanima!

Peroš: O mome je odlasku bespredmetno razgovarati

Hajdukov predsjednik posljednjih dana se doista raspričao. Nakon reakcije na derbi, odgovarao je na informacije da odlazi iz Hajduka nakon sezone
Vidi originalni članak

U predizbornoj kampanji kandidati za gradonačelnika Splita Ranko Ostojić i Željko Kerum više su puta izjavili kako Hajduk treba novu, sposobniju upravu.
- Neka obrazlože u čemu smo mi to pogriješili osim što smo vjerojatno ostali bez trofeja. Znam da je osvajanje trofeja bila želja svih naših navijača, uostalom bila je to i naša želja, no ne treba zaboraviti u kojem trenutku smo ušli u sezonu i da smo se u prvom dijelu sezone uglavnom bavili osiguranjem opstojnosti kluba, a ne rezultatima - kaže predsjednik Hajduka Mate Peroš i dodaje:
- No bez obzira na drugo mjesto, ovo nije ista situacija kao prije, kada je to značilo i propast investicija. Hajduk je danas na čvrstim temeljima, dobro poslujemo i bit ćemo još i bolji. Oko ovog kostura momčadi stvarati ćemo još jaču i bolju momčad, koja će biti spremna odgovoriti izazovima Europske lige koja nas čeka.
S vama ili bez vas za kormilom?
- Ja imam ugovor sa klubom na slijedeće tri godine.
Spominjala se mogućnost vašeg odlaska...
- O tome je u ovom trenutku bespredmetno razgovarati.
Jeli vaš ostanak povezan s ishodom lokalnih izbora?
- Ne. Ugovori članova uprave su na tri godine i oni se moraju poštovati. Naravno, ugovori se mogu i otkazati, no u tom slučaju postoje i konzekvence. Ako Nadzorni odbor nije zadovoljan radom uprave može nas smijeniti. Mene osobno ne zanima ishod lokalnih izbora, iako sam član HDZ-a i podržavam Ivana Kureta kao gradonačelnika. No bez obzira tko bude novi gradonačelnik i član Nadzornog odbora o meni će ovisiti hoću li ili neću nastaviti ovaj posao.
Može li vas u tome pokolebati sve što se u zadnje vrijeme događalo na relaciji Hajduk - HNS - suci....
- Ne, to me neće sigurno pokolebati. U tom smislu ćemo reagirati na način da ćemo pokušati ojačati bazu u HNS-u, kako bi imali jači legalni utjecaj nego do sada. Naglašavam, legalni utjecaj.

'KALINIĆ? NEĆE BITI STATUSA QUO!'
Doista smo napravili dobre temelje za budućnost kluba. Trenutno gradimo prvi kat, a i  postavljamo na noge omladinsku školu koja će odgajati igrače za prvu momčad, rekao je Peroš. Jedan od mladih, koji se iz podmlatka izborio za prvu momčad, je i Nikola Kalinić. Kako se čini, Kale je sve bliže odlasku.
- Situacija s Kalinićem će se sigurno riješiti ovoga ljeta, neće ostati 'status quo'. Ukoliko ne potpišemo novi ugovor, prodati ćemo ga - kaže Peroš, koji slično ne razmišlja kada je riječ o Anti Miši.
- Ante Miše je naš trener i za slijedeću sezonu - odlučan je Peroš.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nixxx 16.05.2009.

    Naravno da sad ne ideš kad je počela lova dolaziti. Di si bija kada nije bilo love?

  • tužni šokac 15.05.2009.

    ništa dse nevidi od te dice gabrić se puno svađa premlad je da bih bio kvaliteta bolje da manje priča a više radi ima olića za primjer kažu nema tehniku ali ima srce lava

  • user_34983 15.05.2009.

    ostani, izdrži, ulažite u našu dicu kojima čaće nisu ex nogometaši, a ne da nam od nekoliko njih koje je inkubator izbacio dvojica (gabrić i varvodić) budu djeca ex nogometaša. p.s. jel itko gledao statistiku gabrićevih pogrešnih dodavanja u prvom pol.

Komentiraj...
Vidi sve komentare