To je to što me zanima!

Pet godina bez Dude Pavličića: Danas bi gledao derbi da je živ

Nema sumnje da bi Dudo danas bio na Rujevici da je živ. Gledao bi dva kluba koja su mu dala sve u životu. Neka i derbi Dinama i Rijeke prođe u tonu kojim je živio Dudo - s puno žara i emocije, ali i ljubavi
Vidi originalni članak

Igrao je finale Kupa 1994. godine u dresu Rijeke, a bio je rođeni - dinamovac. Dinamo je bio klub njegova života i možemo samo pretpostaviti osjećaj koji je imao roker i boem u duši, jedan od rijetkih u redovima hrvatskih reprezentativaca. Na današnji dan u 45. godini života umro je Dubravko Pavličić, član zlatne generacije 'čileanaca' iz 1987. i bivši hrvatski nogometni reprezentativac.

- Finale Kupa 1994. godine bila mu je najteža utakmica. Znam što mu je značio Dinamo, to je bio klub njegova života. A toga dana bio je u dresu Rijeke, prisjetio se legendarne utakmice Dubravkov bratić, danas disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić.

Uvijek je govorio da mu je Dinamo ljubav, a da mu je Rijeka mnogo dala. Živio je za klub s Maksimira i to nije krio. Taj četvrti travanj 2012. godine bio je šok za mnoge. Španjolski Elche i teška bolest koju je skrivao mnogima će ostati u tužnom sjećanju.

- Jako me šokiralo. Nisam imao pojma ni da je Dudo bolestan. Žao mi je, bio je mlad čovjek, izjavio je tada potreseni Slaven Bilić.

Bio je vrhunski paraglajder i doprvak Španjolske. Volio je život na rubu, život pun adrenalina. Tako je i živio, a na kraju je dio njega završio u Sredozemnom moru. Prijatelji iz paraglajderskog kluba rasuli su dio njegova pepela u velebno more, koje će zauvijek čuvati dio njega.

Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 22 utakmice, a igrao je i na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine. Visok, duge kose, čvrsti branič dominirao je u skoku, a često je volio otići i u napad. Dok je igrao za Hercules 1997. godine, dva je puta zabio za pobjedu protiv Barcelone (2-1 i 3-2), u kojoj su tada igrali Ronaldo, Stoičkov, Figo, Guardiola... Te sezone Barca je ostala bez naslova prvaka.

- Snašao se poslije u Španjolskoj, pokrenuo je biznis, imao lijepu obitelj - tužnim je glasom rekao Bilić.

Nema sumnje da bi Dudo danas bio na Rujevici da je živ. Gledao bi dva kluba koja su mu dala sve u životu i za koje je ukupno igrao sedam godina. Igrao je iz ljubavi, a za novac nije mario. I zato su ga svi voljeli. Neka i derbi Dinama i Rijeke prođe u tonu kojim je živio Dudo - s puno žara i emocije, ali i ljubavi.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • YangaMbiwa24 04.04.2017.

    Tko bi tada rekao da će Brand postati alfa i omega hrvatskog nogometa.

  • no sleep 04.04.2017.

    kaj danas derbi??

  • DALMATINKA 04.04.2017.

    87 god u cileu kad je igrao za mladu tadasnju reprezentaciju dobar igrac dobar nadasve covik...super branic fala na lipim trenucima

Komentiraj...
Vidi sve komentare