Obavijesti

Sport

Komentari 7

Pet godina bez Dude Pavličića: Danas bi gledao derbi da je živ

Pet godina bez Dude Pavličića: Danas bi gledao derbi da je živ
1

Nema sumnje da bi Dudo danas bio na Rujevici da je živ. Gledao bi dva kluba koja su mu dala sve u životu. Neka i derbi Dinama i Rijeke prođe u tonu kojim je živio Dudo - s puno žara i emocije, ali i ljubavi

VIDEO

Igrao je finale Kupa 1994. godine u dresu Rijeke, a bio je rođeni - dinamovac. Dinamo je bio klub njegova života i možemo samo pretpostaviti osjećaj koji je imao roker i boem u duši, jedan od rijetkih u redovima hrvatskih reprezentativaca. Na današnji dan u 45. godini života umro je Dubravko Pavličić, član zlatne generacije 'čileanaca' iz 1987. i bivši hrvatski nogometni reprezentativac.

- Finale Kupa 1994. godine bila mu je najteža utakmica. Znam što mu je značio Dinamo, to je bio klub njegova života. A toga dana bio je u dresu Rijeke, prisjetio se legendarne utakmice Dubravkov bratić, danas disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić.

Uvijek je govorio da mu je Dinamo ljubav, a da mu je Rijeka mnogo dala. Živio je za klub s Maksimira i to nije krio. Taj četvrti travanj 2012. godine bio je šok za mnoge. Španjolski Elche i teška bolest koju je skrivao mnogima će ostati u tužnom sjećanju.

- Jako me šokiralo. Nisam imao pojma ni da je Dudo bolestan. Žao mi je, bio je mlad čovjek, izjavio je tada potreseni Slaven Bilić.

Bio je vrhunski paraglajder i doprvak Španjolske. Volio je život na rubu, život pun adrenalina. Tako je i živio, a na kraju je dio njega završio u Sredozemnom moru. Prijatelji iz paraglajderskog kluba rasuli su dio njegova pepela u velebno more, koje će zauvijek čuvati dio njega.

Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 22 utakmice, a igrao je i na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine. Visok, duge kose, čvrsti branič dominirao je u skoku, a često je volio otići i u napad. Dok je igrao za Hercules 1997. godine, dva je puta zabio za pobjedu protiv Barcelone (2-1 i 3-2), u kojoj su tada igrali Ronaldo, Stoičkov, Figo, Guardiola... Te sezone Barca je ostala bez naslova prvaka.

- Snašao se poslije u Španjolskoj, pokrenuo je biznis, imao lijepu obitelj - tužnim je glasom rekao Bilić.

Nema sumnje da bi Dudo danas bio na Rujevici da je živ. Gledao bi dva kluba koja su mu dala sve u životu i za koje je ukupno igrao sedam godina. Igrao je iz ljubavi, a za novac nije mario. I zato su ga svi voljeli. Neka i derbi Dinama i Rijeke prođe u tonu kojim je živio Dudo - s puno žara i emocije, ali i ljubavi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...