To je to što me zanima!

Petica Španjolaca, Torres zabio triput u 11 minuta

Prvoga dana Kupa konfederacija Španjolska je nastavila čudesan niz nepobjedivnosti, a domaćin turnira odigrao je 0-0 protiv slabašnog Iraka
Vidi originalni članak

Nogometaši Španjolske, aktualni prvaci Europe, nastavljaju sa sjajnim igrama i pobjedama. Na svojoj premijeri Kupa konfederacija pobijedili su Novi Zeland 5-0. Novozelandski nogometaši su prije nekoliko dana čak tri puta vodili protiv aktualnih svjetskih prvaka Talijana, da bi na kraju ipak izgubili 4-3. No protiv Španjolaca su izgledali, najblaže rečeno, kao nogometni amateri.
Da je kod Španjolaca bilo samo malo više odlučnosti pobijedili bi možda i s dvoznamenkastim brojem pogodaka, a ovako su tek pet puta zatresli suparničku mrežu. Čak tri puta je to učinio napadač Liverpoola Fernando Torres, i to od 6. do 17. minute. Preostala dva su zabili Cesc Fabregas i David Villa. Ovom pobjedom niz nepobjedivosti Španjolske se popeo na 33. utakmice zaredom i sve su bliže rekordu brazilske generacije koja je od prosinca 1993. do siječnja 1996. godine odigrala 35 utakmica bez poraza. Ovo je bila i 12. uzastopna pobjeda Španjolske, kao i 11. uzastopna otkad je Vicente del Bosque došao na poziciju izbornika.
U prvoj utakmici ovogodišnjeg turnira domaćin Južna Afrika i Irak su odigrali 0-0. Premda je domaćin dominirao od prve do posljednje minute, njihovi nogometaši nisu uspjeli razveseliti navijače u Johannesburgu. No nogometaši Južne Afrike su gađali jedni druge kad je bila prazna iračka mreža, a nisu uspjeli realizirati niti prilike kad su bili jedan na jedan s vratarom Iraka. S druge strane, azijska momčad se strpljivo branila i na suprotnoj strani nije napravila ništa konkretno kroz 90 minuta. 

KUP KONFEDERACIJA, SKUPINA A, 1. KOLO
Španjolska - Novi Zeland 5-0 (Torres 6, 14, 17, Fabregas 24, Villa 48)
Južna Afrika - Irak 0-0

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Carme 15.06.2009.

    Skidam kapu...Šta drugo reći?

  • Muniesa 15.06.2009.

    Svaka cast Fernando. Evo par golova: http://www.youtube.com/watch?v=ikBa5bWdoQs

  • Liverpool_boy 15.06.2009.

    El nino

Komentiraj...
Vidi sve komentare