To je to što me zanima!

Petra kao Goran! Splićanka je u drami prošla dalje nakon 10-8!

Petra Martić pobijedila je 21. igračicu svijeta Dariju Gavrilovu u prvom kolu Wimbledona! Splićanka je protiv Ruskinje s australskom putovnicom slavila 6-4, 2-6, 10-8 nakon dva sata i 37 minuta
Vidi originalni članak

Kad Petra primi, ne pušta. Lomila je protivnicu, čak 12 minuta trajao je gem u trećem setu. Osvojila ga je i odservirala za pobjedu u prvom kolu Wimbledona protiv Ruskinje s autralskom putovnicom Darije Gavrilove (6-4, 2-6, 10-8). 

Gem od 12 minuta

Petra Martić (26) stigla je do glavnog turnira u All England Clubu iz kvalifikacija spasivši šest meč lopti u trećem kolu. Nedavno je na Roland Garrosu bila u osmini finala,  gdje je također stigla iz kvalifikacija, a bila je na dva poena do četvrtfinala.

Gledati Petru je kao gledati Gorana nekad. Pripremite se na kidanje živaca i dramu.

U prvom je setu Splićanka dvaput uzela servis Gavrilovoj, jedanput ga je izgubila za 6-4. Ruskinja se vratila u drugom i odigrala gotovo bez greške dvaput oduzevši servis Splićanki. Treći set donio je dramu. Obje igračice gubile su servis na početku, a do  8-8 nije bilo breaka da bi u gemu od 12 minuta Martić uzela servis protivnici i  odservirala za drugo kolo Wimbledona nakon dva sata i 37 minuta.

Petri je ovo bio prvi Wimbledon nakon 2014. godine kad je ispala u prvom kolu. Zadnji put je prošla prvu prepreku u All England Clubu prije četiri godine. U drugom kolu igrat će protiv Čehinje Denise Alertove.

Petra igra za pokojnog tatu

Splićanka je u Wimbledon stigla kao 126. igračica svijeta. Zbog problema s leđima devet mjeseci je pauzirala, a zbog silnih ozljeda pala je na 290. mjesto WTA ljestvice. No vratila se i nakon Roland Garrosa skočila je 164 mjesta.

- Moja kći je velik borac, nikad ne odustaje, a ja joj samo želim da je konačno zaobiđu ozljede. Svaki put kad počne dobro igrati i stignu rezultati, dogodi se neka ozljeda - kaže mama Sandra, koja je velika podrška Petri u najtežim danima.

- To što je napravila u Roland Garrosu je čudo. Tek je u veljači počela servirati, i to tek 20 servisa dnevno. Ali cijeli život joj je takav, borba - ističe ponosna mama.

Super Petra igra za pokojnog oca bez kojeg je ostala kad je imala pet godina.

- Bio je to jako težak udarac za nju jer su bili vrlo vezani, nerazdvojni. Svaki trenutak bili su zajedno. Još i danas se od toga nije oporavila. I sama kaže da igra za njega. Kad joj je otac preminuo, sav novac koji sam imala dala sam za njezin tenis. Bilo je jako teških dana, no kad je s 13 godina potpisala prve ugovore, postalo je lakše. U tim godinama nekako smo se međusobno gurale i pomagale - kaže mama Sandra.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • nostrun 13.07.2017.

    Trv

  • CelaviOsvetnik 04.07.2017.

    Borna umjesto da se dize i napreduje svaki GS razocara decko mora shvatit da talent nije dovoljan. Rad rad i samo rad.

  • Rockon 04.07.2017.

    Rijetko kad pogledan ženski tenis, ali ovo danas sam pogleda do kraja. Obe su odigrale odlično, Petra bolje prvi set,Gavrilova puno bolje drugi set, a treći set je jednostavno Petra prelomila kad je ubacila as na drugi servis kod 4:3 i 40:15 za Gavrilovu. Za to je tribalo puno hrabrsti i malo sriće i svaka joj čast na ovakvome meču! Samo se nadan da sad neće doć do emotivnog pražnjenja u 2.kolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare