Obavijesti

Sport

Komentari 48

Petra kao Goran! Splićanka je u drami prošla dalje nakon 10-8!

Petra kao Goran! Splićanka je u drami prošla dalje nakon 10-8!
4

Petra Martić pobijedila je 21. igračicu svijeta Dariju Gavrilovu u prvom kolu Wimbledona! Splićanka je protiv Ruskinje s australskom putovnicom slavila 6-4, 2-6, 10-8 nakon dva sata i 37 minuta

VIDEO

Kad Petra primi, ne pušta. Lomila je protivnicu, čak 12 minuta trajao je gem u trećem setu. Osvojila ga je i odservirala za pobjedu u prvom kolu Wimbledona protiv Ruskinje s autralskom putovnicom Darije Gavrilove (6-4, 2-6, 10-8). 

Wimbledon

Gem od 12 minuta

Petra Martić (26) stigla je do glavnog turnira u All England Clubu iz kvalifikacija spasivši šest meč lopti u trećem kolu. Nedavno je na Roland Garrosu bila u osmini finala,  gdje je također stigla iz kvalifikacija, a bila je na dva poena do četvrtfinala.

Gledati Petru je kao gledati Gorana nekad. Pripremite se na kidanje živaca i dramu.

U prvom je setu Splićanka dvaput uzela servis Gavrilovoj, jedanput ga je izgubila za 6-4. Ruskinja se vratila u drugom i odigrala gotovo bez greške dvaput oduzevši servis Splićanki. Treći set donio je dramu. Obje igračice gubile su servis na početku, a do  8-8 nije bilo breaka da bi u gemu od 12 minuta Martić uzela servis protivnici i  odservirala za drugo kolo Wimbledona nakon dva sata i 37 minuta.

Petri je ovo bio prvi Wimbledon nakon 2014. godine kad je ispala u prvom kolu. Zadnji put je prošla prvu prepreku u All England Clubu prije četiri godine. U drugom kolu igrat će protiv Čehinje Denise Alertove.

Wimbledon

Petra igra za pokojnog tatu

Splićanka je u Wimbledon stigla kao 126. igračica svijeta. Zbog problema s leđima devet mjeseci je pauzirala, a zbog silnih ozljeda pala je na 290. mjesto WTA ljestvice. No vratila se i nakon Roland Garrosa skočila je 164 mjesta.

- Moja kći je velik borac, nikad ne odustaje, a ja joj samo želim da je konačno zaobiđu ozljede. Svaki put kad počne dobro igrati i stignu rezultati, dogodi se neka ozljeda - kaže mama Sandra, koja je velika podrška Petri u najtežim danima.

- To što je napravila u Roland Garrosu je čudo. Tek je u veljači počela servirati, i to tek 20 servisa dnevno. Ali cijeli život joj je takav, borba - ističe ponosna mama.

Super Petra igra za pokojnog oca bez kojeg je ostala kad je imala pet godina.

- Bio je to jako težak udarac za nju jer su bili vrlo vezani, nerazdvojni. Svaki trenutak bili su zajedno. Još i danas se od toga nije oporavila. I sama kaže da igra za njega. Kad joj je otac preminuo, sav novac koji sam imala dala sam za njezin tenis. Bilo je jako teških dana, no kad je s 13 godina potpisala prve ugovore, postalo je lakše. U tim godinama nekako smo se međusobno gurale i pomagale - kaže mama Sandra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao