To je to što me zanima!

Phelpsov doručak šampiona: 12.000 kalorija, kila tjestenine

Samo za doručak Amerikanac pojede tri sendviča od pečenih jaja, tri čokoladne palačinke, omlet od pet jaja, tri kriške francuskog kruha sa šećerom i zdjela griza
Vidi originalni članak

Američki plivač Michael Phelps sam po sebi je čudo. U vitrinama ima 14 osvojenih zlatnih olimpijskih medalja, želi u Londonu uzeti još barem sedam, po mogućnosti zlata... A i njegove pripreme su čudo. Taj sportaš dnevno u organizam unosi nevjerojatnih 12.000 kalorija!

Evo kako izgleda njegov dan kada je prehrana u pitanju!

Doručak: tri sendviča od pečenih jaja, tri čokoladne palačinke, omlet od pet jaja, tri kriške francuskog kruha sa šećerom i zdjela griza.

Ručak: pola kilograma tjestenine obogaćene vitaminima i vlaknima te dva velika sendviča sa šunkom i sirom puna majoneze.

Večera: kilogram tjestenine i pizza.

Svaki taj obrok nadopuni energetskim pićima kojih tijekom dana popije i nekoliko litara. No, njegova nutricionistica Jenny Dawes tvrdi da je, unatoč tome što je takva količina hrane opasna za prosječne ljude, Phelpsu potrebno toliko kalorija zbog napornih treninga.

– On unosi iznimno puno kolesterola, ali stalno plivanje ne dopušta da se nakuplja u njegovim žilama. Prosječni plivač mora unositi 6000 kalorija, ali Michael trenira na olimpijskoj razini i i sve te kalorije bez problema sagori – kaže Dawes.

Dokaz da je njegov jelovnik sasvim u redu je i osam zlatnih medalja na prošlim Igrama u Pekingu...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • FilipAlbert 26.07.2012.

    ma koga vi to lazete?

  • Budimorealni_1 26.07.2012.

    To su zabunom čitali popis jela za Buda Spencera, a ne za Phelpsa i molim da se to ispravi.

  • MarioFajdić 25.07.2012.

    Pa gdje mu sve to stane!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare