To je to što me zanima!

Pijetraj: Sramota! U boksu se pada, ustaje i bori se do kraja

Nije bilo nikakve potrebe da se prekine, jer je meč krenuo sve bolje, sudac je to pokvario. Treba suspendirati suce ili pronaći neko riješenje, za tolike milijune morate pustiti boksača, kaže Leonardo Pijetraj
Vidi originalni članak

Slomljena nosa prvak Anthony Joshua dočekao je prekid meča s Carlosom Takamom, “slučajnim izazivačem” koji je uskočio umjesto Puleva i nitko se nije nadao da će u desetoj rundi još biti na nogama.

I ne samo da je bio na nogama, unatoč tome što su mu krvarile obje arkade, nego uopće nije bio u nokdaunu nakon te kombinacije Joshuinih udaraca. Mogao je Takam definitivno nastaviti, ali sudac je rekao: Nema smisla, prekidam ovo!

- Više sam očekivao od Joshue, dosta je loše radio, premalo je zadao udaraca prvih par rundi, a onda mu slomljen i nos. Ali to nije opravdanje jer je prve tri runde radio dosta manje nego kasnije - kaže naš boksački trener Leonardo Pijetraj i nastavlja:

- Motiv mu, istina, možda, nije bio velik, ali taktički je krivo krenuo, isto je bilo i prve tri runde s Kličkom, isto je krenuo loše. Ne znam, možda je to nekakav taktički potez, ali nije mi se nikako svidio Joshua.


Pitali smo ga, naravno, za taj prekid u desetoj rundi, odluku popraćenu zvižducima čak i Joshuinih navijača...

- Prekid? Sramota za boks, to je engleska sramota! Takvi suci inače prekidaju prerano mečeve. Ljudi, pa to je boks, tu se pada, ustaje, pa se nastavi dalje. Nije bilo nikakve potrebe da se prekine, jer je meč krenuo sve bolje, sudac je to pokvario. Treba suspendirati suce ili pronaći neko riješenje, za tolike milijune morate pustiti boksača. Znaju se pravila, boksač mora pasti na pod da bi bilo brojanje ili ako se drži na konocpcima i bude uzdrman, sudac može prekinuti. Sudac nema pravo tako uništiti spektakl i to je veliki problem za boks... Ako netko treba prekinuti to je trener, koji voli svog boksača više od suca... - završio je razočarani Pijetraj.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • japanokinez 30.10.2017.

    Pijetraj je trener koji spada u 3 najveća na svijetu. To što nije podoban jedini je razlog što ga šikaniraju.

  • Povuci-potegni 30.10.2017.

    Ovo odluka suca je sramotna i nakon ovoga treba nešto mjenjati u pravilniku. Nedopustivo je da odluka bude samo na jednom čovjeku.

  • 30.10.2017.

    Da nema 24h ja ne znam gdje bi ovaj Pietraj lijecio zivce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare