To je to što me zanima!

Piquéu nije jasno: Brinemo se, dajte nam još koji dan treninga

Španjolsko prvenstvo bi se, prema nekim najavama, moglo nastaviti 12. lipnja, ali momčadi su tek počele s treninzima u manjim grupama. Za stopera Barcelone Gerarda Piquéa zato se sve to čini prerano
Vidi originalni članak

Sve više europskih nogometnih klubova nastavilo je s treninzima uoči planiranog završetka sezone, među njima i Barcelona našeg Ivana Rakitića. Zasad se trenira u malim skupinama i čeka potvrda o datumu nastavka La Lige.

- Igrači su jako dobro informirani o cijelom protokolu, klub nam ga je objasnio. Počeli smo s treninzima i dobro se osjećamo, ali bolje je kad treniramo u skupini. Predostrožnost je dobrodošla, svi trebaju znati protokol i doslovno ga slijediti. Budu li svi obraćali pozornost na to, sve će biti dobro - rekao je stoper Gerard Piqué u programu Movistara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Treninzi jesu počeli, ali daleko je to od prijašnjeg stanja. Dokaz tomu je i Piquéov odnos s Messijem.

- Nisam imao kontakta s Messijem na terenu, samo smo popričali telefonski. Nisam ga ni vidio da trenira, tek smo se sreli na parkiralištu. Svi nogometaši treniraju na drugim terenima, ja sam u skupini sa Sergijem Robertom i Busquetsom na jednome. Razdvojeni smo - rekao je.

Prema nekim tvrdnjama, prvenstvo bi se trebalo nastaviti 12. lipnja. Za stopera Barcelone to je prerano.

- Mi igrači se brinemo i ne želimo da se nastavak prvenstva požuruje. Dugo smo vremena mirovali, nismo mogli igrati ni prijateljske utakmice. Mislim da bi morali imati u vidu da budemo dobro pripremljeni kako bi utakmice bile dobre. Još koji dan treninga više ne bi bio loš.

Kako će biti boriti se za naslov bez navijača?

- Ne volimo igrati bez publike, ali tako je kako je. Ili ćemo sad završiti prvenstvo, a to bi bilo ružno iako smo vodeći. Nadamo se da ćemo osvojiti naslov. Teško je razmišljati o tome hoće li moći biti fešte u lipnju, nadamo se da ćemo biti u drugačijoj situaciji i proslaviti kako treba.

- Ako mogu izbjeći ili smanjiti okupljanja, tim bolje. Ali obiteljima je teško ostati koncentriran tako dugo vremena i bilo bi dobro da se mjere mogu čim više popuštati - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pacovikozec 11.05.2020.

    Kog briga sta ti mislis! Izvoli treniraj kako ti se kaze ako oces, ako neces pedala!

  • Redovan 11.05.2020.

    Tko pita npr.ljude na blagajni da li se oni možda brinu i jesu li spremni usluživat svakojaku stoku? Svi ste imali istu pauzu što se tiče lige, nisam vidio da Real ili Atletico igraju utakmice pa da su spremniji od vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare