To je to što me zanima!

Pjaca, Badelj i Rog umjesto Modrića, Perišića i Rakitića

Izbornik Zlatko Dalić jasno je rekao da se zvijezde Intera, Reala i Barcelone vraćaju u svoje klubove. U ponedjeljak protiv Jordana ćemo, dakle, gledati malo jače 'izmiksanu' Hrvatsku, bez tri najveće zvijezde
Vidi originalni članak

Večeras bez golova s Englezima, sutra dan bez trenažnih obveza, u nedjelju trening, a u ponedjeljak u istom terminu i na istoj lokaciji (20:45, Rujevica) prijateljska s Jordanom, ali: s publikom na tribinama i - bez Modrića, Perišića i Rakitića na travnjaku.

AVANTURA ZA PAMĆENJE Od Engleske do Rijeke da bi utakmicu gledali iz - žbunja

Izbornik Zlatko Dalić nije odmah nakon dutakmice tehnicirao s time tko će za tri dan istrčati protiv Jordana, ali je svojim potezom sigurno silno razveselio Spallettija, Lopeteguija i Valverdea kojima se u Inter, Real i Barcelonu vraćaju ključni igrači.

Tko će, dakle, umjesto trojice velemajstora zauzeti dvije pozicije u veznom redu i na lijevoj strani napada?

S obzirom na kadar koji je šefu Daliću ostao na raspolaganju, čak i nema nekog velikog prostora za bogzna kakav manevar. Ostanu li promjena samo na ta tri imena onda će Hrvatska u ponedjeljak izgledati ovako:

Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Kovačić, Badelj, Rog - Rebić, Kramarić, Pjaca.

REAKCIJE IGRAČA Krama: Neka Dalić rotira mene i Rebića, zbunjujemo protivnike

U veznom redu moguće su opcije još Bradarić (standardan u Cagliariju) i Pašalić iz Atalante, a za jedno od mjesta u napadu, uz Pjacu, konkuriraju Livaja i (oporavljenik) Santini.

Protivnik će bit za dvije-tri kategorije lošiji od Engleske pa je zapravo logično da izbornik rotira kako ga god volja (Mitrović i Milić u središtu tj. na lijevom boku obrane, npr.), a onima 'najizraubanijima' da vremena i prostora da se osvježe i posvete klupskim obvezama.

Liga nacija troši energiju vrlo brzo nakon mundialskih radosti i isrcpljivanja, veliki broj igrača zapravo uopće ni ne treba provjeravati jer cijeli svijet zna o kako se klasnim i iskusnim igračima radi.

Pa što god Dalić isprobavao, neka vrti i kombinira da dobije odgovore koje traži.

IZBORNIK ISKRENO Dalić: Daleko je ovo od prave Hrvatske. Puno je još posla...

Prije nego što šef sam izdiktira sastav, logično je u startnih 11 očekivati Badelja, Roga i Pjacu. A još je logičnije nakon teškog poraza u Elcheu i remija u Rijeci očekivati - pobjedu druge reprezentacije svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • cimerrr 13.10.2018.

    Baš pogledah FIFA ranking listu,mi smo 4.ti,a Jordan je 110.ti. Reklo bi se protivnik po mjeri,na nivou prosječnog hrvatskog drugoligaša. Dakle svejedno je tko igra protiv ovih amatera,mogu i Rog,i pjaca to riješiti bez problema.

  • knozi0kbot 13.10.2018.

    Sad kad izgubimo od Jordana opet ćemo početi sa onim klasičnim botovskim izjavama 1. dečki imaju drugo mjesto na svijetu nije problem ako izgube svaku. 2. fali na Mandžukić itd... a prije SP su svi pisali 1. nemaju šanse dogurati ni do 8 finala. 2. Opet Panjdžukić pa bolje i Pjacu itd...

  • cimerrr 13.10.2018.

    Jordan je prava prilika da konačno zabilježimo i jednu pobjedu u 90 minuta na terenu i izađemo iz crne serije. Pobjeda će dobro doći našim igračima da povrate samopouzdanje poljuljano debaklom u Španjolskoj,te da se naši strijelci konačno pravo raspucaju. Jedino ne znam koliko je loš taj Jordan,da li je uopće u Top 100 reprezentacija,velik je rizik igrati sa Rogom i Pjacom ukoliko se radi o ozbiljnijoj ekipi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare