To je to što me zanima!

'Plakao sam kao dijete u ćeliji, oni nisu znali kako mi pomoći'

Znao sam da moram u zatvor nakon što smo osvojili Ligu prvaka pobijedivši na Wembleyju Borussiju Dortmund. Franck Ribery je plakao, a navijači su zapjevali moje ime, rekao je Uli Hoeness
Vidi originalni članak

Prije pet godina strašan skandal potresao je Bayern München. Njihov predsjednik Uli Hoeness se malo zaigrao i utajio čak 28,5 milijuna poreza zbog čega je na kraju završio u zatvoru. Sud mu je dodijelio kaznu od tri i pol godine, ali je iza rešetaka proveo 11 mjeseci. Predsjednik Bavarskog kluba je danas svjestan te pogreške koju je napravio, a za Bayernov magazin je priznao da mu je to bilo najteže razdoblje u životu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To je bila moja najveća greška. Sjećam se onoga što sam vidio u zatvoru. Jednog dana je netko došao u moju ćeliju i rekao mi je da ne zna kako da mi pomogne. Neću ta iskustva nikad zaboraviti. 

Hoeness je otišao u zatvor nekoliko dana nakon što je njegova momčad proslavila osvajanje Bundeslige i njemačkog kupa. Njegov odlazak u zatvor rastužio je i igrače.

- Znao sam da moram u zatvor nakon što smo osvojili Ligu prvaka pobijedivši na Wembleyju Borussiju Dortmund. Franck Ribery je plakao, a navijači su zapjevali moje ime. To mi je dalo snage.

Navijači Bayerna često su slali pisma Hoenessu, a to ga je često pogađalo pa je znao zaplakati. 

- Neka pisma koja sam dobio u zatvoru bila su toliko dirljiva da sam plakao kao dijete u ćeliji. Kad ujutro gledam kroz prozor, budem sretan zbog tih 49 godina provedenih u Bayernu. Nijednog dana nisam požalio i sve dugujem ovom klubu. Na kritike se mogu samo smijati. Mislim da navijači znaju da sam oduvijek davao sve od sebe za njih. A utaja poreza je bila moja najveća pogreška. Duboko žalim zbog toga - zaključio je Hoeness.

On je u Bayernu ukupno 49 godina. Prvo je bio igrač, direktor, a sad konačno i predsjednik najvećeg njemačkog kluba. Ta funkcija mu završava 15. studenog...

Hoeness je upravo i jedan od najvećih kritičara Nike kovača. Često je znao bacati kritike na račun našeg trenera, a to se smirilo nakon što mu je Niko prošle sezone donio dvostruku krunu. Bayern je ove sezone imao nekoliko kikseva, a tu su se pojavili i novi prigovori.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ljepanaša_HR 01.11.2019.

    Na njega bi se Mamić mogao ugledati i odradit kaznu, a ne bježat kukavički

  • mestar 01.11.2019.

    Moze bit sretan sto je u Njenackoj koju svi uzimaju zarimjer pravde i postenja u poslovnom i pravnom svijetu. Da je bio u Americi dobio bi 150 plus 150 pa kad izvrsi 2/3 ako se ponasa primjerno u zatvoru mogao bi podnijet molbu za skracenje kazne.

  • Komisionar 01.11.2019.

    Svabe poštene Hrvati lopovi kako nam je lijepo u poštenoj EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare