To je to što me zanima!

Plantić izgubio od Meksikanca pa se bunio na odluku sudaca

Hrvatski boksač Luka Plantić nije se uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički predstavnik Rogelio Romero Torres
Vidi originalni članak

Hrvatski poluteškaš Luka Plantić (24) nije se uspio plasirati u četvrtfinale olimpijskog turnira. Bolji je podijeljenom odlukom sudaca bio meksički boksač Rogelio Romero Torres, inače marinac.

POGLEDAJTE VIDEO: Plantićeva priča

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plantić je bolje otvorio meč, odmah je uzdrmao Meksikanca, pogađao je direktima i krošeima, a Torres je spas pokušavao pronaći kroz klinč. Preživio je prvu rundu, koju su svi suci bodovali 10-9 u korist Plantića. U drugu rundu Torres je krenuo puno bolje, dominirao je, baš poput Plantića u prvoj, i bilo je jasno da će treća runda odlučiti pobjednika.

U trećoj rundi oba boksača ostala su bez snage, pogađali su i jedan i drugi, ali Torres je ostavio bolji estetski dojam zbog boljih kombinacija udaraca. Plantić po proglašenju pobjednika nije bio najzadovoljniji odlukom, mahao je kažiprstom i publici dao do znanja da je možda iz meča, po njegovu mišljenu, trebao izaći kao pobjednik.

Torres će u četvrtfinalu, u borbi za odličje u petak sučeliti protiv Kubanca Arlena Lopeza koji je olimpijski, svjetski i panamerički prvak.

Tijek meča:

1. runda - Naš Plantić fenomenalno je otvorio meč protiv Torresa. Uzdrmao ga je s nekoliko opasnih direkata i krošea i Meksikanac je iz nemoći počeo pribjegavati odugovlačenju i štednji energije nedopuštenim klinčom. Meksikanac je pokušao zaprijetiti iz bliske borbe, ali Plantić se branio duplim deckom i Torresu nije dao ni promil šanse. Svi suci dali su 10-9 hrvatskom predstavniku u prvoj rundi!
2. runda - Plantić je i u drugu rundu ušao kvalitetnije od meksičkog marinca Torresa. Pokazao je širok repertoar udaraca i pogodio Meksikanca aperkatom. U nastavku runde Meksikanac je počeo bacati široke krošee, navukao je Luku na divlju i otvorenu borbu pa je nešto više pogađao. To su svi suci honorirali i dali Torresu rundu 10-9 i sad imamo izjednačen rezultat uoči zadnje runde.
3. runda - U trećoj rundi ispuhala su se oba takmaca. Torres je ponovno čuvao energiju klinčom. Gledali smo izjednačenu borbu, Meksikanac je povezao nešto više kombinacija i to je na suce ostavilo bolji dojam. Pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca. Šteta, ali, Luka, glavu gore!
Idi na 24sata

Komentari 69

  • UltimateWarrior 28.07.2021.

    Sudci kao u hagu ko vise plati bolje prolazi ...

  • Onaj koji bi vas sve povješao 28.07.2021.

    Zbog ovakvih i sličnih stvari gade mi se sva sportska takmičenja, bilo amaterska, bilo profesionalna. Sami ego, rasizam, diskriminacija, dominacija, kurčenje i slično.

  • Dagi 66 28.07.2021.

    Opet krivi suci.. Kao da je Hajdukovac

Komentiraj...
Vidi sve komentare