To je to što me zanima!

Platini: Promjene su nužne...; Figo: Izgubili i Fifa i nogomet

Švicarac Sepp Blatter vodit će Fifu i u devetom desetljeću života unatoč protivljenju velikih imena iz nogometnog svijeta. Dobio je 60 glasova više od Alija bin Husseina
Vidi originalni članak

Sepp Blatter osvojio je peti mandat na čelu Fife na 65. kongresu u Zürichu održanom u petak. Jedini protukandidat, jordanski princ Ali bin Hussein, povukao se nakon što je Blatter u prvom krugu dobio 60 glasova više uvidjevši da nema šanse za trijumf.

Iako je dobio gotovo dvotrećinsku većinu svih 209 delegata nacionalnih nogometnih saveza, Blatter nema podršku u vrhu Uefe.

- Ponosan sam što se Uefa branila i podržala pokret za promjene u Fifi. Promjene su nužne želi li ova organizacija zadržati kredibilitet - kazao je predsjednik Uefe Michel Platini.

Zbog sumnji u korupciju tijekom izbora domaćina SP-a 2018. i 2022., sedmero visokopozicioniranih dužnosnika u Fifi uhićeno je u srijedu ujutro u Zürichu. Brojni uglednici pozivali su na odgodu kongresa, ali on se ipak održao, kao i izbori.

- Bio je to još jedan mračan dan u Zürichu. Fifa je izgubila, a na kraju je izgubio i nogomet i svi oni kojima je do njega stalo - izjavio je bivši Blatterov protukandidat Luís Figo, koji je podržao jordanskog princa, i dodao:

- Blatter je bio jako ciničan kad je rekao da ne može kontrolirati svakoga. To vrijeđa našu inteligenciju, ipak su to osobe koje je on postavio na ta mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nefer 30.05.2015.

    kad su prije 7-8 godina u Makedoniji htjeli smjeniti predsjednika nogometnog saveza, koji je stajao iza mutnih stvari a i namještanja tekmi, došao je lično Platimi da ga zaštiti i da kaže da sud i policija nemaju pravo menjati ga, već samo nogometni savez ... i ne bi ga još smjenili nego je otkriveno da je njegova diploma falsificirana

  • -mingo 30.05.2015.

    Ako se sumnja na neregularnost glasanja za domačinstvo, zakaj onda ne ponove glasanje?

  • Joker 🃏 30.05.2015.

    Kako se Blatter izvukao..

Komentiraj...
Vidi sve komentare