To je to što me zanima!

Pobjeda Partizana u Splitu nije regularna! Netko je zaboravio pratiti što se događa na terenu

Split bi napravio korak prema playoffu ovom pobjedom protiv prvog na ljestvici pa se u pitanje dovodi regularnost stanja lige nakon nevjerojatnog propusta zapisničkog stola
Vidi originalni članak

U infarktnoj završnici pred ispunjenim tribinama u splitskoj dvorani Gripe domaći su košarkaši Splita izgubili s 96-95 od beogradskog Partizana košem sekundu i pol prije kraja kad je James Nunnally pogodio tricu za pobjedu. Nisu Splićani uspjeli do velike pobjede, ali izgleda da će se o svemu ipak odlučivati za zelenim stolom. 

Naime, zapisnički stol napravio je krucijalnu pogrešku jer je u odlučujućim trenucima na terenu bio igrač koji je skupio pet osobnih grešaka. Suci utakmice bili su Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, a sve se izdogađalo u posljednjih 50 sekundi utakmice kad je Francuz Mathias Lessort zaradio petu osobnu pogrešku nakon što je faulirao Dominika Mavru.

Nakon toga je otišao na klupu, ali greškom zapisničkog stola ta mu osobna pogreška nije upisana na semaforu te je šest i pol sekundi prije kraja trener Željko Obradović vratio spomenutog košarkaša u igru, iako on više nije smio igrati. Francuz je napravio zadnji blok kad su Splićani šutirali za pobjedu, odnosno onemogućio je Dominiku Mavri da zapuca prema košu. 

Sve dosuđene osobne pogreške Lessorta možete pogledati OVDJE. Dovodi se u pitanje regularnost utakmice, kao i stanja na ljestvici jer bi Split pobjedom na ovoj utakmici bio osmi, dok je Partizan ovako uvelike uvećao šanse za ostanak na prvom mjestu. Bilo kako bilo, sad su na redu vodeće instance lige.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • RedDoor 14.03.2023.

    Mislim da za naše klubove ta liga nema smisla. Vratiti se na nacionalno prvenstvo i euro kupove. I da se konačno europska košarka ujedini, jer ova podjela nema smisla.

  • vanstruje 13.03.2023.

    A zar nije zapisnički stol stvar organizatora utakmice. U ovom slučaju to je Split. Moglo bi se desiti da kazne organizatora.

  • ČA!! 13.03.2023.

    Ma izgladiti će oni to ipak su si svoji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare