To je to što me zanima!

Pobjeda za generale: Medvjedi su svladali KAC za vrh tablice!

Hokejaši Medveščaka čestitali su oslobođenim generalima porukom na semaforu, a nakon toga su to učinili i uvjerljivom 4-1 pobjedom nad KAC-om na Arena Ice Feveru
Vidi originalni članak

Nikad dosad jedna utakmica Medveščaka nije odisala tolikom domoljubnom atmosferom kao što je to bio slučaj u večerašnjoj, drugoj utakmici Arena Ice Fevera. Zagrebačkom Arenom vijorio se veliki broj hrvatskih zastava, a u jednom trenutku utakmice na semaforu je osvanula poruka oslobođenim generalima Gotovini i Markaču "Čestitamo na pobjedi! 'Medvjedi i navijači vas čekaju u brlogu..."

Kako i priliči zagrebačka momčad hrvatskim herojima čestitala je uvjerljivom 4-1 pobjedom nad Klagenfurtom. Time su se 'medvjedi' iskupili za neočekivan poraz od ljubljanske Olimpije u srijedu te tako razveselili mnogobrojne navijače prvom pobjedom u Areni. No ne samo to, ova pobjeda je tim veća jer je Medveščak preuzeo prvo mjesto u EBEL-u nakon poraza Vienna Capitalsa od Linza.

- Ovu pobjedu posvećujemo generalima, bili su nam veliki motiv, ja sam ipak Hrvat, rođen sam u Hrvatskoj i dobro znam što današnji dan znači Hrvatima, drago mi je da smo im i mi poklonili pobjedu - kroz suze je rekao dvostruki strijelac Tom Zanoški. 

- I naši suigrači Kanađani, Slovenci dobro su znali što se dogodilo, ispričali smo im mi Hrvati prije utakmice - dodao je Zanoški, koji se kao i prošle sezone raspucao u Areni

U najveću hrvatsku dvoranu došao je s pet golova, a sada nakon dvije utakmice već ima tri. Presretan je bio i Medveščakov predsjednik Damir Gojanović.

- Kakav dan! Ostvarilo nam se sve što smo poželjeli. Oslobođeni su generali, pobijedili smo protivnika 4-1, napunili smo Arenu i napokon smo vodeći na ljestvici - rekao je Gojanović, koji može odahnuti nakon što je u prvoj utakmici u Areni, gotovo 6 tisuća mjesta ostalo prazno. 

Danas je sve bilo puno k'o šipak.

- Znali smo da će danas doći puno više ljudi. Došli su proslaviti ovu dobru vijest. Iako smo mi u prvoj utakmici popunili gotovo dvije Ledene dvorane, svejedno atmosfera nije bila tako dobra kao danas.

Medveščak je imao 'blitzkrieg' u razmaku od dvije minute u prvoj trećini stekavši prednost 2-0. U 15. minuti Fraiser je donio vodstvo nakon dodavanja Brinea i Zanoškog, a novi gol već u 17. minuti zabio je Zanoški uz pomoć Brinea i Serticha.

U drugoj trećini zbog oštrog starta na čak 10 minuta isključen je 'medvjed' Waugh, no to nije poremetilo planove domaćinima, koji su Klagenfurt bacili na koljena u 34. minuti drugim golom Zanoškog. U posljednjoj fazi utakmice petoplasirani KAC je smanjio na 3-1 u 44. minuti preko Scofielda, no samo četiri minute kasnije Perkovich je postavio na konačnih 4-1.

Jeffrey produljuje ugovor?

Dustinu Jeffreyju ugovor istječe 19. studenog, ali čini se da bi ga mogao produljiti.

- Pan je predao ponudu s uvjetima koje je tražio, njegovoj agentici, ali zamolili su da im damo vremena do ponedjeljka da odluče. On želi ostati, ali u pitanju je viša sila - rekao je Medveščakov predsjednik Damir Gojanović.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • MALA RAJA 18.11.2012.

    Idemo medvjedi..vi ste svjetla točka našeg sporta..

  • DominikBlažević 17.11.2012.

    u tekstu ispada da je Vienna izgubila od Linza a ne obrnuto... ;)

  • JA SAM ISTINA 17.11.2012.

    Mislim da su mogli naci bolje voditelje za prijenos tekme.Ono silno deranje i pametovanje komentatora i sukomentatora,te njihovo pametovanje me je natjeralo da prebacim na neki drugi program.

Komentiraj...
Vidi sve komentare