To je to što me zanima!

Pobjednički debi za Kalinića, slavili su i Vrsaljko i Brozović

Nikola Kalinić nije zabio u debiju, no njegova Fiorentina pobijedila je Milan 2-0. Slavili su i Vrsaljkov Sassuolo te Brozovićev Inter, a izgubio je Bubnjićev Carpi
Vidi originalni članak

Večernji dio nedjeljnog programa prvog kola Serie A ponudio je čak sedam utakmica u kojima su nastupila i šestorica hrvatskih nogometaša.

Nikola Kalinić debitirao je u službenoj utakmici za Fiorentinu koja je pobijedila Milan na Artemio Franchiju 2-0. Mogao je hrvatski napadač postići i gol na samom startu utakmice kad se našao u situaciji jedan na jedan s Diegom Lópezom, ali golman Milana nogom mu je skinuo šut. Igrao je svih 90 minuta, baš kao i Milan Badelj, a Ricardo Bagadur nije bio u konkurenciji za nastup. Golove za "viole" postigli su Alonso i Iličić. Gosti su od 37. minute bili bez isključenog Rodriga Elyja.

Ono što nije uspjelo Kaliniću, jest Stevanu Jovetiću. Crnogorac je u trećoj minuti nadoknade zabio krasan gol za Inter i donio pobjedu "nerazzurrima" protiv Atalante, koja je od 71. minute igrala s desetoricom zbog isključenja Carmone. Marcelo Brozović igrao je do 85. minute.

Šime Vrsaljko ovo je ljeto u nekoliko navrata bio blizu Napolija, a na kraju je ostao u Sassuolu i na startu prvenstva proslavio pobjedu upravo protiv toga kluba. Sassuolo je na domaćem terenu slavio 2-1 golovima Flora Floresa te Sansonea koji su preokrenuli vodstvo Napolija nakon gola Hamšíka. Vrsaljko je igrao cijelu utakmicu, a Ivan Strinić ostao je na klupi Napolija cijelu utakmicu.

Novi prvoligaš Carpi teško je stradao na gostovanju kod Sampdorije koja je pobijedila 5-2, a sve golove postigla je u razmaku od 14. do 37. minute (Éder 2, Luis Muriel 2, Fernando). Smanjili su gosti preko Lazzarija i Rydera, a Lazzari je u nadoknadi stigao i promašiti penal. Igor Bubnjić igrao je za poraženu momčad cijelu utakmicu.

Serie A, 1. kolo:

  • Sampdoria - Carpi 5-2
  • Empoli - Chievo Verona 1-3
  • Frosinone - Torino 1-2
  • Fiorentina - Milan 2-0
  • Sassuolo - Napoli 2-1
  • Inter - Atalanta 1-0
  • Palermo - Genoa 1-0
Idi na 24sata

Komentari 35

  • JA SAM ISTINA 24.08.2015.

    Vrsaljko na kraju ostao u Saussolu?

  • Je_suis Jesus 24.08.2015.

    Sassuolo ove sezone ako ostanu na okupu mogli bi izboriti najmanje europsku ligu, a ako bude sreće i ne bude krađa i ligu prvaka..

  • ACM_1899 24.08.2015.

    Bio je to deja vu prošle sezone. Pojačanja u veznom redu hitno,po mogućnosti bolja od Soriana ili već preplaćenog Bertolaccija

Komentiraj...
Vidi sve komentare