To je to što me zanima!

Početak kraja grčkog sporta: 'U džungli se ne može igrati'

PREKID PRVENSTVA Nogometna liga je prekinuta, ali navijači se u Grčkoj često sukobe i na košarkaškim i odbojkaškim utakmicama... Znaju to i hrvatski sportaši
Vidi originalni članak

Ako se sljedeća dva tjedna ne bude igralo, to praktički znači da se sezona neće moći završiti jer više nema slobodnih termina, rekao je Gordon Schildenfeld nakon što je grčka vlada odlučila prekinuti nogometno prvenstvo.

Razlog su neredi na utakmici Panathinaikosa i Olympiakosa, a potukli su se i klupski dužnosnici. Nova vlada ne želi više slati takvu sliku Grčke u svijet.

- Za vikend se sigurno ne igra, a u srijedu će biti sastanak da se vidi kako dalje. Jedno od rješenja jest uvođenje videonadzora - priča Schildenfeld, koji s Danijelom Pranjićem i Mladenom Petrićem nije mogao na pravi način proslaviti pobjedu 2-1 u najvećem grčkom derbiju.

Petrić je bio i strijelac u toj utakmici, Panathinaikos je smanjio zaostatak na vrhu ljestvice na samo tri boda, no Olympiakos je mnogo bliže naslovu jer bi se do kraja moralo odigrati još devet kola, pa onda i doigravanje za europska mjesta, a vremena za toliko susreta nema. "Zeleni" su nezadovoljniji ovim prekidom.

- Naravno da je sigurnost navijača i igrača u prvom planu, ali ovakve se stvari u Grčkoj događaju već godinama. Trebalo se malo strpiti s prekidom, ionako su svi veći derbiji sezone već odigrani - objasnio je Schildenfeld.

Odluka o prekidu prvenstva nije novost u Grčkoj. Prije osam godina prvenstva u svim sportovima su prekinuta nakon ubojstva u neredima na odbojkaškoj utakmici Panathinaikosa i Olympiakosa, a pripadnici skupina Gate 13 i Gate 7 često razmijene "mišljenja" i na vaterpolskim i košarkaškim ogledima.

NPH/Pixsell

- U finalnoj utakmici u njihovoj dvorani dočekao nas je suzavac u tunelu prema svlačionici - kaže Roko Ukić, koji je s Panathinaikosom osvojio dva košarkaška prvenstva u finalima protiv Olympiakosa.

- Svega je bilo. Suigrača su mi pogodili kamenom u rame, pa je zaradio deset šavova, jednog njihovog igrača naši navijači pogodili su bakljom u glavu... Nisam siguran da će prekid lige išta promijeniti - zaključio je Ukić.

Treći prekid nogometnog prvenstva

Smrt navijača na utakmici treće lige i napad na člana sudačke organizacije već su prekidali ligu ove sezone.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • gauss 28.02.2015.

    Katastrofa totalna! Biti će da i ovi pružaju otpor Mamiću ili tako neka slična huliganska krinka za divljaštvo.Huliganizam treba iskorijeniti!

  • mestar 27.02.2015.

    E sto ce sad platini , uefa i fifa rec kad se drzava mjesa u sport? Kod nas je to trebalo napravit prije nego je pocelo, ni jedno prvenstvo dosad nije bilo regularno Rad NS, amjestanje utakmica i prvenstava, filijale,neprofitne udruge i sva ta dzungla bezakonja.

  • Stradlin 27.02.2015.

    Refleksija stanja društva u Grčkoj. Što cjelokupno društvo jače tone, metastaza je sve više..!

Komentiraj...
Vidi sve komentare