Obavijesti

Sport

Komentari 18

Početak kraja grčkog sporta: 'U džungli se ne može igrati'

Početak kraja grčkog sporta: 'U džungli se ne može igrati'
11

PREKID PRVENSTVA Nogometna liga je prekinuta, ali navijači se u Grčkoj često sukobe i na košarkaškim i odbojkaškim utakmicama... Znaju to i hrvatski sportaši

VIDEO

Ako se sljedeća dva tjedna ne bude igralo, to praktički znači da se sezona neće moći završiti jer više nema slobodnih termina, rekao je Gordon Schildenfeld nakon što je grčka vlada odlučila prekinuti nogometno prvenstvo.

Razlog su neredi na utakmici Panathinaikosa i Olympiakosa, a potukli su se i klupski dužnosnici. Nova vlada ne želi više slati takvu sliku Grčke u svijet.

- Za vikend se sigurno ne igra, a u srijedu će biti sastanak da se vidi kako dalje. Jedno od rješenja jest uvođenje videonadzora - priča Schildenfeld, koji s Danijelom Pranjićem i Mladenom Petrićem nije mogao na pravi način proslaviti pobjedu 2-1 u najvećem grčkom derbiju.

Petrić je bio i strijelac u toj utakmici, Panathinaikos je smanjio zaostatak na vrhu ljestvice na samo tri boda, no Olympiakos je mnogo bliže naslovu jer bi se do kraja moralo odigrati još devet kola, pa onda i doigravanje za europska mjesta, a vremena za toliko susreta nema. "Zeleni" su nezadovoljniji ovim prekidom.

- Naravno da je sigurnost navijača i igrača u prvom planu, ali ovakve se stvari u Grčkoj događaju već godinama. Trebalo se malo strpiti s prekidom, ionako su svi veći derbiji sezone već odigrani - objasnio je Schildenfeld.

Odluka o prekidu prvenstva nije novost u Grčkoj. Prije osam godina prvenstva u svim sportovima su prekinuta nakon ubojstva u neredima na odbojkaškoj utakmici Panathinaikosa i Olympiakosa, a pripadnici skupina Gate 13 i Gate 7 često razmijene "mišljenja" i na vaterpolskim i košarkaškim ogledima.

NPH/Pixsell

- U finalnoj utakmici u njihovoj dvorani dočekao nas je suzavac u tunelu prema svlačionici - kaže Roko Ukić, koji je s Panathinaikosom osvojio dva košarkaška prvenstva u finalima protiv Olympiakosa.

- Svega je bilo. Suigrača su mi pogodili kamenom u rame, pa je zaradio deset šavova, jednog njihovog igrača naši navijači pogodili su bakljom u glavu... Nisam siguran da će prekid lige išta promijeniti - zaključio je Ukić.

Treći prekid nogometnog prvenstva

Smrt navijača na utakmici treće lige i napad na člana sudačke organizacije već su prekidali ligu ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara