To je to što me zanima!

Pogledajte ih sve: Koji vam je najljepši dres Hrvata u povijesti

Od sitnih kvadratića u povijesnoj utakmici protiv SAD-a na Maksimiru do velikih kakve imamo danas. Hrvatska je zadržala tradicionalni simbol na prvom dresu, a pričuvni je doživio najviše promjena
Vidi originalni članak

Kvadratići su zaštitni znak dresa hrvatske nogometne reprezentacije još od povijesne utakmice protiv SAD-a 17. listopada 1990. i, s raznim varijacijama, zadržali su se do danas.

Hrvatska je u utorak predstavila dres u kojem će zaigrati u ovosezonskoj Ligi nacija, ali i na odgođenom Euru 2021. Prvi dres ponovno čine prepoznatljivi veliki crveno-bijeli kvadratići na bijeloj podlozi, a drugi je crni, ovaj put sa sitnim sivim kvadratićima.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi trening Hrvatske nakon 10 mjeseci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Promjena je to koju je HNS uveo od dresova za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. i koja je jako zaživjela među navijačima pa su odlučili nastaviti s pobjedničkim receptom za svjetske doprvake. Dotad je u deset uzastopnih navrata bio pretežito plave boje.

FOTO: OSTAJEMO U CRNOM Novi dresovi Hrvatske za Euro! Luka: Pričuvni je baš uzbudljiv

Na jednom mjestu donosimo vam sve dresove hrvatske nogometne reprezentacije kroz povijest, a vama dajemo mogućnost odabira: koji vam je najljepši prvi, a koji pričuvni dres "vatrenih"?

Idi na 24sata

Komentari 35

  • ++Pravednik++ 12.08.2022.

    Ovi zadnji su definitivno najljepši.

  • crodark_1 01.09.2020.

    lotto definitivno

  • LOLNeki 01.09.2020.

    Onaj sa Eura 1996 je po meni vejrojatno najbolji, jednostavan kockasti uzorak koji je postao kultan. Ovaj iz Rusije je isto dobar, a onaj kockasti iz Francuske vjerojatno najlošiji, plavi je bio bolji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare