To je to što me zanima!

Pogledajte kako su se navijači naklonili Leu Messiju! Barca slavila uz dosta muke na kraju

Poklonici katalonskog kluba još uvijek ne mogu preboljeti odlazak najboljeg igrača u svojoj povijesti, koji je htio ostati u Barceloni, ali nije mogao zbog financijskih nedaća
Vidi originalni članak

Nogometaši Barcelone su na otvaranju nove sezone La Lige ugostili Real Sociedad. Nakon sat vremena igre bilo je velikih 3-0 za 'blaugranu', ali koncem susreta ekspresno je primila dva gola pa sama sebi stvorila paniku. Ipak, iznenađenja nije bilo, Barcelona je slavila 4-2 i uzela prve bodove.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi u Parizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Golove su redom dali Pique u 19. i Braithwaite u 45+2' te 59. minuti dok je Sociedad smanjio preko Cienfuegosa u 82. A onda je Oyarzabal ekspresno, samo tri minute kasnije, pogodio za 3-2! Iznenađenja ipak nije bilo, u 91. minuti je Braithwaite bio asistent, a stijelac Sergi Roberto za 4-2.

Iako je Barcelona odlično odigrala prvu dionicu, drugačiji detalj označio je prvo poluvrijeme.

Po ulasku u 10. minutu navijači su na tribinama fokus nakratko maknuli s utakmice pa minutu vremena posvetili Lionelu Messiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poklonici katalonskog kluba još uvijek ne mogu preboljeti odlazak najboljeg igrača u svojoj povijesti, koji je htio ostati u Barceloni, ali nije mogao zbog financijskih nedaća. 

Iz istog razloga je i Pique smanjio primanja kako bi Barcelona mogla registrirati igrače.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • danko1471991 16.08.2021.

    Dobro je to izgledalo do 80. min.i onda se pojavi stara boljka Barcelone, ocajna obrana koju imaju... Dok se vrate jos neki igraci moglo bi to dobro izgledati, ali s najboljim ekipama europe nemaju nazalost sto traziti...

  • Retrovizor2 16.08.2021.

    Evo vam 2 razloga zbog kojih Messi nije mogao ostati u Barci čak ni besplatno. Prvo, Španski zakon ima jasan član koji kaže da svaki novi ugovor MORA da bude na MINIMUM 50% od prethodnog ugovora kako bi se izbjegle potencijalne finansijske malverzacije i pranje novca i tako je nemoguće da igra za džabe cijelu sezonu. Npr. ako je imao 70 miliona najmanje što bi sljedećeg puta mogao da dobije je 35 miliona. Messi je sam rekao na konferenciji da je pristao na 50% manju plaću ali nije išlo, nemoguće je. Drugo, čak i da je mogao igrati besplatno, Barca opet ne bi mogla registrovati Messija zbog prevelikih plata ostalih igrača! Da je se Messi odrekao plate, potrošnja Barce bi došla na 80%, a La Liga je smanjila limit na 70%. I bez obzira što su se riješili Messijeve plate, Barca ne bi mogla registrovati ni ostale igrače koje su doveli da se Pique nije odrekao dijela plate. Španski savez je uništio Barcu smanjenim limitom za plate jer su znali da će samo njih ovo pogoditi. Inače, limit za plate je smanjen tek od ove godine. "Pokušat ću vam objasniti u čemu je točno problem. La Liga ima pravilo četiri naprema jedan. Dakle, da bi ste nekome dali plaću od 25 milijuna eura po sezoni, to morate opravdati zaradom od 100 milijuna, a to je jako puno. Trebali bismo prodati jako puno igrača. Klub radi na tome da smanji budžet za plaće, a s Leovim smanjenim ugovorom on bi iznosio 110 posto dobiti kluba, što je neodrživo. Sve ovo je rezultat groznih ulaganja prošle uprave", rekao je Laporta.

  • srni106 15.08.2021.

    Neko ko provede 20godina u klubu i jedan dan place pred kameram jer ne ostaje ,a dva dana kasnije uziva u drugom gradu sa smjeskom na licu u novom klubu je za mene razocaranje zvao se on Messi ili ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare