To je to što me zanima!

Pokrenuta istraga nakon utrke u Australiji. Gledatelji su probili osiguranje: Moglo je biti užasno

Međunarodna automobilistička federacija zatražila je objašnjenje organizatora VN Australije nakon što su gledatelji u Melbourneu navalili na stazu nakon završetka utrke
Vidi originalni članak

Organizatori treće utrke sezone Formule 1 VN Australije najavili su pokretanje istrage o incidentu u kojem su gledatelji probili osiguranje i probili se do staze prije njenog kraja.

- Moglo je biti užasno - rekao je menadžer VN Australije Andrew Westacott, obećavajući temeljitu istragu nakon rane invazije gomile gledatelja na stazu na kraju utrke u nedjelju.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) zatražila je objašnjenje od organizatora, smatrajući da je incident predstavljao ozbiljno kršenje sportskog kodeksa.

Masa ljudi stigla skoro do bolida

Mediji su prenijeli slike gomile koja se šulja kroz sigurnosne barijere i penje na palisade samo nekoliko metara od trkaćih automobila, na kraju kaotične utrke u kojoj je pobijedio aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull). 

KOMENTAR Formula 1 postala je šou koji se čini namještenim. Vodi u apsurd KAOS U MELBOURNEU VIDEO Zapaljen bolid, krš i lom u Australiji! Verstappen slavio, Hamilton se vratio na postolje

Utrku je pratilo oko 131.000 gledatelja. Neki su uspjeli stići do Haasa Nijemca Nica Hülkenberga, zaustavljenog na izlazu iz drugog zavoja.

- Sigurnosne mjere i protokoli koji su trebali biti na snazi ​​za događaj nisu provedeni, stvarajući opasno okruženje za gledatelje, vozače i službene osobe utrke - rekla je FIA.

- Gledateljima je dopušten ulazak na stazu nakon završetka utrke i nakon prolaska sigurnosnog automobila. Gledatelji su probili jednu od barijera, još ne znamo kako - dodao je Westacott.

Dvostruki svjetski prvak Verstappen vodeći je u ukupnom poretku nakon ove pobjede i ima 15 bodova prednosti ispred momčadskog kolege Sergia Péreza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare