To je to što me zanima!

'Pokušavate istisnuti, ali ništa se ne događa. Kao boca kečapa'

Trener Schalkea, nakon jučerašnjeg remija protiv Stuttgarta (1-1) usporedio je svoju momčad s bocom kečapa. Schalke je nakon odigrane 22 utakmice i dalje bez pobjede
Vidi originalni članak

Manuel Baum (41), preuzeo je dužnost trenera nogometaša Schalkea 04 krajem rujna ove godine, a čini se da je klub i dalje u velikim problemima.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju sa Zlatkom Dalićem

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon odigranih šest kola u Bundesligi, Schalke ima samo dva boda i zasigurno igra jednu od najslabijih sezona u svojoj povijesti.

Baum je dobio težak zadatak, podignuti momčad  koja je u samo prva dva dana nove sezone primila 11 golova, što je najgori početak u povijesti Bundeslige.

SJAJAN ODGOVOR NA RASIZAM Navijači Schalkea izvrijeđali su klinca, a on im utrpao hat-trick

U jučerašnjoj utakmici protiv Stuttgarta odigrali su neriješeno (1-1), a već 22 utakmice su bez pobjede u nacionalnom prvenstvu, šest ove sezone te 16 u prošloj sezoni.

Nogometni klub iz Gelsenkirchena osnovan 1904. godine, već dugi niz godina jedan je od najpopularnijih njemačkih klubova. Sedmerostruki je njemački prvak prije osnivanja profesionalne Bundeslige 1963. godine, a posljednji puta je bio prvak davne 1958. godine.

VIDEO: SKANDAL U BUNDESLIGI Schalkeovac pljunuo suparnika!

U siječnju ove godine, Schalke je ostvario posljednju pobjedu protiv protiv Borussije Mönchengladbach (2-0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta.

Nakon odigrane utakmice sa Stuttgartom, u centru pozornosti našao se trener Schalkea Manuel Baum koji je upotrijebio zanimljivu metaforu kako bi opisao trenutno stanje u momčadi. 

HATTRICK GNABRYJA Bavarsko otvaranje Bundeslige: 'Rudari' popili osam komada!

- Ekipa je kao boca kečapa koju ste tek otvorili. Pokušavate istisnuti kečap, ali se ništa ne događa iako je boca puna - rekao je Baum pa dodao:

- Onda je plan da udarate bocu na dnu kako bi kečap izašao i mi smo još u fazi tog udaranja. No jednom kada taj kečap izađe, bit će veoma zabavno - rekao je Baum nakon utakmice.

Baum već ima iskustva u Bundesligi kao trener Augsburga od 2016. do 2019. godine, a potpisao je dvogodišnji ugovor, dok je njegov pomoćni trener postao bivša brazilska zvijezda Schalkea Naldo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NIKE 31.10.2020.

    Licemjerje od lige. Čim se pojavio konkurent Bayernu u vidu Leipziga, odmah su počele priče kako je klub umjetan bez pravih navijača i da nešto ne valja sa vlasnikom itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare