To je to što me zanima!

Danci slavljem nad Šveđanima ušli u polufinale Eura u Srbiji

Igraju se utakmice posljednjeg kola u obje skupine Eura kojem je domaćin Srbija. Prije zadnjeg kola su bila poznata tri od četiri polufinalna sudionika, traži se četvrti
Vidi originalni članak

Nakon utakmica Danska - Švedska, odnosno, Španjolska - Slovenija, poznati su polufinalni parovi na Europskom rukometnom prvenstvu, kojem je ovog siječnja domaćin Srbija...

Za ulazak u finale će se boriti srpski i hrvatski rukometaši, te danski i španjolski. S obzirom da je Španjolska u zadnjem 5. kolu skupine II pobijedila Sloveniju 35-32 osigurala je prvo mjesto u skupini, a Hrvatska je time završila natjecanje na drugom, bez obzira na ishod zadnjeg meča s Mađarskom.

U skupini I je i prije bilo poznato da je Srbija najbolja momčad, dok je Danska pobjedom protiv Švedske 31-24 preskočila i Njemačku i Poljsku, te osigurala polufinale.

Poljska je pobjedom 33-32 protiv Njemačke otvorila šansu za polufinale sebi, ali i Danskoj i Makedoniji. Na kraju je sve završilo slavljem Danaca koji su svoj dio posla obavili bez greške. Svladali su Švedsku 31-24 u utakmici gdje su se odmah na stratu odvojili od suparnika na veliku razliku.

Španjolska je pobijedila Sloveniju 35-32, te je tako sa sve tri pobjede u drugom krugu osigurala nastavak borbe za medalje. Slovenija je vodila većim dijelom utakmice, u drugom periodu nastavka i sa 24-21, ali su Španjolci serijom pogodaka okrenuli ogled i na kraju slavili bez stresova.

U skupini I Srbija je u za sebe rezultatski također nevažnom susretu izgubila od Makedonije 22-19. Pobjedničku momčad predvodio je sjajni bivši igrač Zagreba Kiro Lazarov s 10 golova, dok je kod Srba najefikasniji bio Marko Vujin.

Poznato je i da će polufinale Hrvatska i Srbija igrati u petak  u Beogradu.

EP u rukometu, 5. kolo:

skupina I:

Poljska - Njemačka 33-32

Danska - Švedska 31-24

Srbija - Makedonija 19-22

Redoslijed: 

1. Srbija 7 , 2. Danska 6, 3. Makedonija 5, 4. Njemačka 5, 5. Poljska 5, 6. Švedska 2.

skupina II:

Francuska - Island 29-29

Španjolska - Slovenija 35-32

Hrvatska - Mađarska 24-24

Redoslijed: 

1. Španjolska 9, 2. Hrvatska 7, 3. Slovenija 4, 4. Island 3, 5. Mađarska 4, 6. Francuska 3.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Messi100 26.01.2012.

    Bilo kako bilo, idemo po POBJEDU!!!

  • ZagoreC_3 25.01.2012.

    Ljudi o čemu vi razmišljate? .pa protiv koga god da igramo pobjeđujemo .svejedno nam je :)

  • SkidRow 25.01.2012.

    Gledao sam tekmu Njemačka-Poljska i kako god su suci pokrali poljake u finalu SP-a 07' to su im sad sve vratili. Suci su jednostavno masakrirali švabe, poljska nezasluženo pobijedila još Haas nogu slomio.Nije to više ta njemačka, ali imaju talentiranu mladu ekipu baš kao i slovenci. Na ovom EP-u daleko najviše pokazali švabe i slovenci, ali eto suci im stali na put.Francuzi sami sebe pobijedili, ako im je jedan Kopljar dao 7 golova onda znaš kako su flegma na ovom prvenstvu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare