To je to što me zanima!

Poll: Joe Šimunić mi je poslao dres, oprao sam auto s njim...

Šimuniću sam karton upisao u pogrešnu kolonu. Dao sam mu treći žuti karton te ga isključio. Nakon 20 minuta shvatio sam kakvu sam pogrešku napravio, kaže Poll...
Vidi originalni članak

Umirovljeni engleski sudac Graham Poll (50) prisjetio se SP-a 2006. godine u Njemačkoj na kojem je Josipu Šimuniću u utakmici protiv Australije dao tri žuta kartona. Nogometni magazin FourFourTwo taj je potez uvrstio među 50 najbizarnijih stvari na svjetskim nogometnim prvenstvima. 

Hrvatska i Australija u Njemačkoj su igrali za nokaut fazu. Bila je to odlučujuća utakmica. Odigrali smo 2-2 i Australija je kao druga prošla dalje. No susret je postao poznat i po tri žuta kartona koje je Graham Poll dao našem reprezentativcu.

- Kad su Australci izjednačili na 2-2, bilo je dosta tenzija. Prije nadoknade isključio sam Bretta Emertona. Šimuniću sam pokazao drugi žuti karton i upisao ga u pogrešnu kolonu, kod australskih igrača. U zadnjim sekundama utakmice dao sam mu i treći žuti karton te ga isključio - rekao je Poll za FourFourTwo i dodao:

- Trebalo mi je 20 minuta da shvatim kakvu sam pogrešku napravio. Fifin dužnosnik pokucao mi je na vrata i rekao mi: "Gospodine, imamo mali problem".

Poll smatra kako bi sudio finale SP-a da nije tako pogriješio.

- Osjećao sam da je to šansa za finale. Ali i da me Fifa nominirala za finale, mislim da bih odbio. Šimunić mi je preko jednog hrvatskog suca poslao svoj dres s potpisom. Nije bilo nikakve poruke. Mogao mi je barem nešto napisati. Kako bilo, dres mi je odlično poslužio za pranje automobila - dodao je umirovljeni engleski sudac.

Idi na 24sata

Komentari 321

  • Tom64 17.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Tom64 17.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • vjerujem159 16.05.2014.

    šupak jedan

Komentiraj...
Vidi sve komentare