To je to što me zanima!

Popis sve duži: Uz dopuštenje doping uzeli Wiggins, Kvitova

Na popisu koji su otkrili ruski hakeri su britanski biciklisti Bradley Wiggins i Chris Froome, češka tenisačica Petra Kvitova, Amerikanka Bethanie Mattek-Sands i drugi poznati sportaši
Vidi originalni članak

Ruski hakeri koji su provalili u tajne dokumente Svjetske antidopinške agencije (WADA) objavili su u četvrtak još imena sportaša koji su koristili doping uz dopuštenje te organizacije.

Na tom su popisu britanski biciklisti Bradley Wiggins i Chris Froome, češka tenisačica Petra Kvitova, Amerikanka Bethanie Mattek-Sands i drugi poznati sportaši. Među njima je i 11 osvajača medalja s Olimpijskih igara u Rio de Janieru, kao i njemački bacač diska Robert Harting, britanska golf igračica Charley Hull, britanska igračica ragbija Haether Fisher i britanski veslač Sam Towsend.

Svi oni su kao i Serena i Venus VWilliams te gimnastičarka Simone Biles nedozvoljena sredstva, uz dopuštenje WADA-e, koristili u medicinske svrhe, a ti su dokumenti kasnije dobili tajni status.

Prema nekim izvorima, ruski hakeri iz grupe "Fancy Bears" imaju podatke o ukupno 29 sportaša koji su koristili doping uz dopuštenje WADA-e.

Istovremeno je WADA zatražila od ruske vlade da intevenira i zaustavi djelovanje ruskih hakera.

- Osuđujemo tu kriminalnu aktivnost i tražili smo od ruske vlade da učini sve što je u njihovoj moći da zaustavi njihovo djelovanje - izjavio je direktor WADA-e. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • silaaa 15.09.2016.

    Bitno da su sarapovu suspendirali sto je koristila meldonium prije nego sto su ga zabranili. Nadam se da ce izaci i s muskim tenisacina , bas me zanimaju djoko i nadal.

  • DALMATINKA 15.09.2016.

    kako ste poceli biti ce to duzi popis sutra ce se znat jeli sharapovoj žalba usvojena ...nadam se samo da niko od nasih nije osumnjicen

Komentiraj...
Vidi sve komentare