To je to što me zanima!

Potresne snimke Klasnića na dijalizi: Čekajući novi bubreg

Dijaliza je za Ivana Klasnića, nakon devet godina života s očevim bubregom, ponovno postala svakodnevica. U dokumentarcu za njemačku televiziju NDR otkrio je detalje borbe za novi život
Vidi originalni članak

Očito je da su liječnici pogriješili. Nikakav novac ne može nadomjestiti patnju kroz koju sam prošao. Mogao sam umrijeti, rekao je Ivan Klasnić na nedavnom ročištu u kojem liječnike Werdera tuži za zanemarivanje njegovih zdravstvenih problema.

Bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu prije deset je godina otkazao bubreg. Njegovo je tijelo odbilo novi organ majke Šime, a dva mjeseca potom prihvatilo bubreg oca Ivana.

Klasnić se vratio profesionalnom nogometu i dresu "vatrenih", postao je prvi nogometaš s transplantiranim bubregom na velikom natjecanju kad je nastupio na Euru 2008., gdje je zabio i dva gola.

Novi problemi za Ivana pojavili su se u rujnu prošle godine. Očev je organ otkazao pa ponovno mora na dijalizu triput tjedno koja traje i po pet sati.

O Klasnićevoj potrazi za novim organom njemačka televizija NDR snimila je dokumentarni film koji će se emitirati ovu nedjelju.

- Želio bih da uskoro dobijem novi bubreg, da mogu uživati u životu - kazao je u najavnom videu čovjek čija borbenost može biti pokazatelj svima kako ostati pozitivan čak i u najtežim trenucima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 128

  • deda62 26.03.2017.

    Samo nemoj klonuti duhom još si mlad i sve će biti u redu . U današnje vrijeme ne čeka se dugo na trnsplataciju.

  • naomi-1 26.03.2017.

    On je sretan covjek,kod nas u bolnici Dubrava za pregled kod urologa narucuju za deseti mjesec,taman da umres i da ti na grobu izraste vrba od cetri metra.

  • naomi-1 26.03.2017.

    Nema nikoga od silnih domoljuba koji ce reci:Ne daj se care poklanjam ti bubreg.Onda Hrvatine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare