To je to što me zanima!

Povijesna šansa za McGregora: Titula i u 3. kategoriji UFC-a?!

Želiš priliku Notorious? Dođi tatici. Usman obećava da u prve dvije runde neće biti rušenja, samo šamaranje, napisao je na Twitteru Ali Abdelaziz, menadžer aktualnog velter prvaka, Nigerijca Kamarua Usmana
Vidi originalni članak

Conor McGregor (31) bio je prvi u povijesti koji je istovremeno držao dva UFC pojasa - u perolakoj i lakoj kategoriji, a sad je dobio nenadanu ponudu da napadne treći naslov i to u velteru. Time bi postao prvi koji se borio za titulu u tri kategorije. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trenutni prvak te kategorije, Nigerijac Kamaru Usman (33), pobijedio je za naslov Tyronea Woodleya u ožujku 2019. godine. Kao njegov najizgledniji protivnik spominjao se Jorge Masvidal, a njihova borba očekuje se još otkad je u studenom Masvidal pobijedio Natea Diaza, a Usman mjesec dana kasnije obranio titulu. No u priču je odjednom ušao Irac i to nakon što je prošli vikend Masvidal izazvao Diaza na novu borbu. 

- Čini se da protivnik broj 1 želi borbu protiv Diaza. Dobro za njega. Zloglasni, želiš li priliku za naslov? Dođi tatici. Usman će ti je dati i obećava prve dvije runde bez rušenja, samo šamaranje - napisao je na Twitteru Usmanov menadžer Ali Abdelaziz, koji je menadžer i Khabiba Nurmagomedova. 

Iako Abdelaziz nema ovlasti za ugovaranje borbi, već su počele kružiti glasine da će ovaj meč  biti glavni događaj UFC-a u srpnju. 

McGregor dosada u velteru ima omjer 2-1. Izgubio je u svom debiju u toj kategoriji od Diaza 2016. predajom i to mu je bio prvi poraz u UFC-u. No osvetio mu se samo pet mjeseci kasnije. Posljednji put se borio u siječnju protiv Donalda Cerronea kojeg je nokautirao nakon 40 sekundi. Bila mu je to druga najbrža pobjeda ikad u prvom nastupu nakon 15 mjeseci izbivanja iz oktogona. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • FonyTerguson 26.05.2020.

    Usman u borbi ima 92 kila minimalno,a Connor kad je najveći 80.Conor mi je srag,ali iskreno sumnjam

  • djole69 26.05.2020.

    Ne idi konore na ovog krkana, ulazi u velter meceve sa skoro 90 kg.

  • Nježnik 25.05.2020.

    Usman je fizički prejak za većinu prirodnih velteraša a kamoli za Conora. Tip hoda sa oko 90+ kg. Conor ni ne skida kile nego hoda sa oko 75. Jedno rušenje i Usman ga kontrolira s po snage na podu. Ma i u stojci bi ga Conor teško nokautirao. Colby je par put pogodio Usmana čisto u bradu i ovaj nije pao. Usman komotno može u srednju kategoriju, a Conoru bi bolje bilo da se drži svoje lake kategorije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare