To je to što me zanima!

Poznati detalji Diegove smrti: Zadnji je put napustio svoj dom

Maradona je preminuo u srijedu u podne po lokalnom vremenu u Argentini zbog zatajenja srca, otkrio je okružni tužitelj. Stotine ljudi slile su se pred njegov dom gdje se liječio od operacije mozga
Vidi originalni članak

Dvadeset i tri dana nakon što je lošega zdravstvenog stanja primljen u privatnu bolnicu u Buenos Airesu jedan od najvećih nogometaša u povijesti Diego Armando Maradona preminuo je u 61. godini. Svijet je potresla cijeli svijet, a posebice njegovu Argentinu i glavni grad.

Ispred njegove kuće u kvartu Tigre na sjevernoj periferiji Buenos Airesa skupile su se brojne novinarske ekipe i njegovi obožavatelji sa željom da posljednji put vide kako Diego napušta zemaljski dom.

POGLEDAJTE VIDEO: Argentina se oprašta od Maradone

Predsjednik Argentine Alberto Fernández proglasio je trodnevnu žalost.

Maradonu su prvotno operirali zbog krvnog ugruška u glavi, zbog čega mu je mozak oticao. Sve je prošlo dobro, prije dva tjedna pušten je na kućnu njegu i s kćeri Gianninom trebao se oporavljati od zahtjevne operacije prije nego što počne s terapijama odvikavanja od alkohola i droge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na koncu je preminuo od srčanog udara točno u podne po lokalnom vremenu. Zasad se kao uzrok smrti navodi srčana dekompenzacija odnosno zatajenje srca.

ZADNJI TRENUCI LEGENDE Maradona je toga jutra šetao i otišao spavati. Nije se probudio

- Obdukcija će otkriti točan uzrok smrti. No nema obilježja nasilja ili bilo kakvog kriminalnog djela na njegovu tijelu. Sve upućuje na smrt prirodnim putem - rekao je okružni tužitelj.

Kad je kombi s Diegovim tijelom krenuo prema obližnjoj mrtvačnici, nastao je kaos na ulici. Svi su se željeli izbliza oprostiti s Maradonom, bacali su cvijeće po vozilu, plakali, pjevali pjesme...

Što je bilo okidač srčanog udara utvrdit će obdukcija, no jasno je da je život pun poroka došao na naplatu...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • b.b.b. dinamo 26.11.2020.

    Sprovod će biti na Marsu....Mali zeleni....

  • jumar 26.11.2020.

    Kao nogometaš jedan od najvećih. Kao osobu ga je bolje ne komentirati.

  • Hrvat u metropoli 26.11.2020.

    Nadam se da samo nakon svega počiva u miru, i radi ono sto najbolje zna - igra nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare