Sport

Komentari 13

Poznati detalji Diegove smrti: Zadnji je put napustio svoj dom

Poznati detalji Diegove smrti: Zadnji je put napustio svoj dom

Maradona je preminuo u srijedu u podne po lokalnom vremenu u Argentini zbog zatajenja srca, otkrio je okružni tužitelj. Stotine ljudi slile su se pred njegov dom gdje se liječio od operacije mozga

Dvadeset i tri dana nakon što je lošega zdravstvenog stanja primljen u privatnu bolnicu u Buenos Airesu jedan od najvećih nogometaša u povijesti Diego Armando Maradona preminuo je u 61. godini. Svijet je potresla cijeli svijet, a posebice njegovu Argentinu i glavni grad.

Ispred njegove kuće u kvartu Tigre na sjevernoj periferiji Buenos Airesa skupile su se brojne novinarske ekipe i njegovi obožavatelji sa željom da posljednji put vide kako Diego napušta zemaljski dom.

POGLEDAJTE VIDEO: Argentina se oprašta od Maradone

Predsjednik Argentine Alberto Fernández proglasio je trodnevnu žalost.

Maradonu su prvotno operirali zbog krvnog ugruška u glavi, zbog čega mu je mozak oticao. Sve je prošlo dobro, prije dva tjedna pušten je na kućnu njegu i s kćeri Gianninom trebao se oporavljati od zahtjevne operacije prije nego što počne s terapijama odvikavanja od alkohola i droge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na koncu je preminuo od srčanog udara točno u podne po lokalnom vremenu. Zasad se kao uzrok smrti navodi srčana dekompenzacija odnosno zatajenje srca.

- Obdukcija će otkriti točan uzrok smrti. No nema obilježja nasilja ili bilo kakvog kriminalnog djela na njegovu tijelu. Sve upućuje na smrt prirodnim putem - rekao je okružni tužitelj.

Kad je kombi s Diegovim tijelom krenuo prema obližnjoj mrtvačnici, nastao je kaos na ulici. Svi su se željeli izbliza oprostiti s Maradonom, bacali su cvijeće po vozilu, plakali, pjevali pjesme...

Što je bilo okidač srčanog udara utvrdit će obdukcija, no jasno je da je život pun poroka došao na naplatu...

Najčitaniji članci