To je to što me zanima!

Poznati svi četvrtfinalisti: Tko će se okititi naslovom prvaka?

Hrvatska se porazom od Danske oprostila od SP-a, a to znači da ćemo sada bez Normabela, stresa i živciranja moći uživati u završnici prvenstva koje počinje u srijedu...
Vidi originalni članak

Najmasovnije Svjetsko rukometno prvenstvo u povijesti došlo je svome kraju. Čak 32 reprezentacije nadmetale su se u grupnoj fazi, iza nas je i drugi krug, a u srijedu počinje nokaut fazu.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s SP-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trebali smo i mi biti tamo, barem smo se nadali. Katar nam je pobjedom nad Argentincima omogućio da sami odlučujemo o sebi, ali nismo uspjeli. Štoviše, doživjeli smo od Danske najveći poraz u povijesti SP-a, a po prvi put nakon 2001. godine nismo se plasirali među najboljih osam. Sami možete zaključiti koliki je to udarac za naš rukomet.

No ta priča je završena, život ide dalje, a kako nema više Hrvatske na prvenstvu, sada ćemo bez Normabela, stresa i živciranja moći uživati u završnici prvenstva. 

Danci su prije utakmice protiv Hrvatske osigurali prvo mjestu, ali ništa nisu prepuštali slučaju. Htjeli su dokazati da su bolji od nas pa su demonstrirali moć i uz sve probavne smetnje koje su pogodile njihove igrače te bez velikog Mikkela Hansena koji je bio samo gledatelj.

I upravo zbog toga Danci su pokazali zašto su glavni favoriti za naslov. Gotovo su jedina reprezentacija koja je prvi i drugi krug odradila bez stresa i mučenja te nam dali do znanja da ciljaju na obranu naslova svjetskog prvaka kojeg su osvojili prije dvije godine u svojoj zemlji. Do toga bi vrlo lako moglo doći.

Protivnik u četvrtfinalu bit će im biti domaćin Egipat koji će braniti čast afričkog kontinenta. Bili smo svjesni njihove snage i da mogu pomrsiti planove najvećima, ali treba priznati da su ih u ključnim situacijama, kao primjerice odlučujuća utakmica protiv Slovenije, pogurali suci. No teško da im i to može pomoći protiv Danske.

Šveđani su u Egipat došli bez najboljih igrača, ali uspjeli su se nekako progurati do četvrtfinala. U prvom krugu su jednim golom razlike pobijedili Egipat pa remizirali u drugom krugu s Bjelorusijom i Slovenijom. No nisu kiksali kao konkurencija i zasluženo su prošli u eliminacijsku fazu. A tamo im neće biti nimalo lagano. Tamo ih čeka nabrijani Katar koji je pobjedom nad Argentinom, i zahvaljujući porazu Hrvatske od Danske, prošao dalje. Fantastičnom Kubancu Carol Marzu priključio se i Rafael Capote, a Katar s njim može srušiti i najveće. 

Pravi spektakl u četvrtfinalu osigurat će nam Norveška i Španjolska. Aktualni europski prvaci su kihnuli protiv Brazila i uzeli samo bod. No u nastavku prvenstva su, uz ne baš uvjerljivu igru, pobijedili sve i s prvog mjesta prošli dalje. Nisu u krugu favorita, većina igrača je u poznim godinama, ali Španjolce nikada ne smijemo otpisati. Pokazali su nam prošle godine.

Kada god je Sander Sagosen tu, Norvežani ciljaju na najveće stvari. Norvežani su izgubili od Francuske u prvom kolu prvog kruga, a protiv Portugala su visjeli s prvenstva. Gubili su i bili na korak od ispadanja, ali uspjeli su preokrenuti, ostati u igri, a na koncu uz pomoć portugalskog poraza od Francuske i proći u četvrtfinale. Norveška ne briljira kao prije, ali tvrdimo, kada je tu Sander Sagosen, jedan od najboljih na svijetu, Norvežani su uvijek jedni od favorita za naslov.

I konačno, posljednji par četvrtfinala čine Francuska i Mađarska. Francuzi su, osim onog mučenja s Alžirom gdje su spašavali živu glavu, pokazali dominantnu igru i naznačili da će ovo natjecanje biti njihovo iskupljenje nakon ispadanja s prošlogodišnjeg EP-a već u prvoj fazi. Bili su uvjerljivi do sada te ih mnogi upravo zbog toga vide u finalu s Danskom. Izostanak Nikole Karabatića i pravog srednjeg beka se još nije osjetilo, vidjet ćemo hoće li to biti problem u nastavku prvenstva.

Mađarska je najveći dobitnik ovog prvenstva. Iskoristila je brojne izostanke u ostalim reprezentacijama i došla poprilično lagano do eliminacijske faze. Pobijedila je Njemačku, Poljsku, Brazil te osigurala četvrtfinale, a protiv Španjolske je uvjerljivo poražena, iako treba priznati kako je igrala bez najboljih igrača. I samo četvrtfinale za Mađare je veliki uspjeh, a i sami su svjesni da su im šanse protiv Francuske minimalne.

I tako. Ostalo je osam najboljih reprezentacija koje se bore za naslov, a četvrtfinala počinju u srijedu. Hrvatske nema, ali to ne znači da nećemo uživati u rukometu u sljedećim danima.

Četvrtfinale - 27. siječnja:

  • Danska - Egipat (17.30)
  • Katar - Švedska (20.30)
  • Španjolska - Norveška (20.30)
  • Francuska - Mađarska (20.30)

Polufinale - 29. siječnja:

  • Španjolska / Norveška - Danska / Egipat (17.30)
  • Francuska / Mađarska - Katar - Švedska (20.30)

Utakmica za 3. mjesto - 31. siječnja (14.30)

Finale - 31. siječnja (17.30)

Idi na 24sata

Komentari 18

  • nori 🖖 27.01.2021.

    BLM Francuzi

  • 26.01.2021.

    Bez hrvatske nema uživanja, niti ću gledati niti me interesira

  • ludnapola 26.01.2021.

    ja mislim da je ona usljiva U., obecala plenkiju da ce sve srediti da nam danci puste, a oni nisu htjeli ni cuti, pa nam bas spustili..12 puta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare