Obavijesti

Sport

Komentari 18

Poznati svi četvrtfinalisti: Tko će se okititi naslovom prvaka?

Poznati svi četvrtfinalisti: Tko će se okititi naslovom prvaka?

Hrvatska se porazom od Danske oprostila od SP-a, a to znači da ćemo sada bez Normabela, stresa i živciranja moći uživati u završnici prvenstva koje počinje u srijedu...

VIDEO

Najmasovnije Svjetsko rukometno prvenstvo u povijesti došlo je svome kraju. Čak 32 reprezentacije nadmetale su se u grupnoj fazi, iza nas je i drugi krug, a u srijedu počinje nokaut fazu.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s SP-a

Pokretanje videa...

Reakcije nakon debakla u Kairu 07:21

Trebali smo i mi biti tamo, barem smo se nadali. Katar nam je pobjedom nad Argentincima omogućio da sami odlučujemo o sebi, ali nismo uspjeli. Štoviše, doživjeli smo od Danske najveći poraz u povijesti SP-a, a po prvi put nakon 2001. godine nismo se plasirali među najboljih osam. Sami možete zaključiti koliki je to udarac za naš rukomet.

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska

No ta priča je završena, život ide dalje, a kako nema više Hrvatske na prvenstvu, sada ćemo bez Normabela, stresa i živciranja moći uživati u završnici prvenstva. 

Danci su prije utakmice protiv Hrvatske osigurali prvo mjestu, ali ništa nisu prepuštali slučaju. Htjeli su dokazati da su bolji od nas pa su demonstrirali moć i uz sve probavne smetnje koje su pogodile njihove igrače te bez velikog Mikkela Hansena koji je bio samo gledatelj.

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 2 - Denmark v Qatar

I upravo zbog toga Danci su pokazali zašto su glavni favoriti za naslov. Gotovo su jedina reprezentacija koja je prvi i drugi krug odradila bez stresa i mučenja te nam dali do znanja da ciljaju na obranu naslova svjetskog prvaka kojeg su osvojili prije dvije godine u svojoj zemlji. Do toga bi vrlo lako moglo doći.

Protivnik u četvrtfinalu bit će im biti domaćin Egipat koji će braniti čast afričkog kontinenta. Bili smo svjesni njihove snage i da mogu pomrsiti planove najvećima, ali treba priznati da su ih u ključnim situacijama, kao primjerice odlučujuća utakmica protiv Slovenije, pogurali suci. No teško da im i to može pomoći protiv Danske.

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 4 - Slovenia v Egypt

Šveđani su u Egipat došli bez najboljih igrača, ali uspjeli su se nekako progurati do četvrtfinala. U prvom krugu su jednim golom razlike pobijedili Egipat pa remizirali u drugom krugu s Bjelorusijom i Slovenijom. No nisu kiksali kao konkurencija i zasluženo su prošli u eliminacijsku fazu. A tamo im neće biti nimalo lagano. Tamo ih čeka nabrijani Katar koji je pobjedom nad Argentinom, i zahvaljujući porazu Hrvatske od Danske, prošao dalje. Fantastičnom Kubancu Carol Marzu priključio se i Rafael Capote, a Katar s njim može srušiti i najveće. 

Pravi spektakl u četvrtfinalu osigurat će nam Norveška i Španjolska. Aktualni europski prvaci su kihnuli protiv Brazila i uzeli samo bod. No u nastavku prvenstva su, uz ne baš uvjerljivu igru, pobijedili sve i s prvog mjesta prošli dalje. Nisu u krugu favorita, većina igrača je u poznim godinama, ali Španjolce nikada ne smijemo otpisati. Pokazali su nam prošle godine.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group E - Switzerland v Norway

Kada god je Sander Sagosen tu, Norvežani ciljaju na najveće stvari. Norvežani su izgubili od Francuske u prvom kolu prvog kruga, a protiv Portugala su visjeli s prvenstva. Gubili su i bili na korak od ispadanja, ali uspjeli su preokrenuti, ostati u igri, a na koncu uz pomoć portugalskog poraza od Francuske i proći u četvrtfinale. Norveška ne briljira kao prije, ali tvrdimo, kada je tu Sander Sagosen, jedan od najboljih na svijetu, Norvežani su uvijek jedni od favorita za naslov.

I konačno, posljednji par četvrtfinala čine Francuska i Mađarska. Francuzi su, osim onog mučenja s Alžirom gdje su spašavali živu glavu, pokazali dominantnu igru i naznačili da će ovo natjecanje biti njihovo iskupljenje nakon ispadanja s prošlogodišnjeg EP-a već u prvoj fazi. Bili su uvjerljivi do sada te ih mnogi upravo zbog toga vide u finalu s Danskom. Izostanak Nikole Karabatića i pravog srednjeg beka se još nije osjetilo, vidjet ćemo hoće li to biti problem u nastavku prvenstva.

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 3 - Portugal v France

Mađarska je najveći dobitnik ovog prvenstva. Iskoristila je brojne izostanke u ostalim reprezentacijama i došla poprilično lagano do eliminacijske faze. Pobijedila je Njemačku, Poljsku, Brazil te osigurala četvrtfinale, a protiv Španjolske je uvjerljivo poražena, iako treba priznati kako je igrala bez najboljih igrača. I samo četvrtfinale za Mađare je veliki uspjeh, a i sami su svjesni da su im šanse protiv Francuske minimalne.

I tako. Ostalo je osam najboljih reprezentacija koje se bore za naslov, a četvrtfinala počinju u srijedu. Hrvatske nema, ali to ne znači da nećemo uživati u rukometu u sljedećim danima.

Četvrtfinale - 27. siječnja:

  • Danska - Egipat (17.30)
  • Katar - Švedska (20.30)
  • Španjolska - Norveška (20.30)
  • Francuska - Mađarska (20.30)

Polufinale - 29. siječnja:

  • Španjolska / Norveška - Danska / Egipat (17.30)
  • Francuska / Mađarska - Katar - Švedska (20.30)

Utakmica za 3. mjesto - 31. siječnja (14.30)

Finale - 31. siječnja (17.30)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje