To je to što me zanima!

'Kad dođe vrijeme, bez rukavica ću govoriti o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba'

Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo jedan milimetar i više nekad nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam pričao s predsjednikom kluba', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica
Vidi originalni članak

Da nam je netko na početku sezone ponudio da tri kola prije kraja idemo na Maksimir i borimo se za titulu, sigurno bi to prihvatili, rekao je na trener Osijeka Nenad Bjelica prije odlaska u Zagreb. Slijedi im derbi protiv na Maksimiru, a njegov Osijek s 65 bodova zaostaje pet za vodećim Dinamom (70) koji bi pobjedom i/ili kiksom Hajduka protiv Rijeke na Rujevici mogao osigurati naslov prvaka.

HNL TRANSFER Sve je riješeno: Osijek otkupio Nejašmića, 'bilima' milijun eura

- Vjerujem da smo psihički spremni, ali pokazat će teren, lako je sad tu pričati. Pričali smo s ekipom, kalkulacija nema, do pobjede možemo doći na ovaj ili onaj način. Idemo po tri boda, a vidjet ćemo s čim ćemo se vratiti. Krenut ćemo kao u svaku utakmicu. Dinamo ima kvalitetu da limitira u nekim nakanama da budemo ofenzivni. Nemamo izbora, nećemo baš ići grlom u jagode, pritisnut ćemo visoko kao protiv Dragovoljca, Istre ili bilo koga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još ima nekih nedoumica u biranju sastava, ali sve će to biti riješeno do nedjelje u 20 sati.

- Tri prvotimca nisu spremna. To su Jugović, Leovac i Malenica. Na treninzima je bila dobra atmosfera, dobro smo radili i spremni dočekujemo derbi. Što se tiče Škorića, nije još 100% spreman, ali ako bude u stanju stisnuti zube, vidjet ćemo. Imamo još trening sutra pa ćemo vidjeti hoće li nastupiti, on ima veliku želju i puno bolje mu je stanje ozljede nego je bilo prije. Postoje šanse da nastupi - započeo je Bjelica o stanju u momčadi. 

Borba za vrh i dalje traje, a iako Dinamo ima veliku prednost pred momčadi iz Splita, u prikrajku i Osječani mogu napraviti probleme.

- I mi i Dinamo i Hajduk želimo biti prvaci, a mislim da se ovakva otvorena situacija dugo nije dogodila. napadat ćemo tri boda da ostanemo u utrci do samog kraja - rekao je bek Karlo Bartolec.

Za Osječane je potpisao i Darko Nejašmić (23) koji je imao ugovor s Hajdukom do 2024. godine, a na Gradskom će vrtu ostati za milijun eura.

- Drago mi je da smo uspjeli vratiti tako mladog kvalitetnog igrača 'u život'. Bio je igrač kojeg je svatko primijetio, a neću ulaziti u razloge što se dogodilo u Hajduku jer to ni ne znam. Mi smo mu dali šansu koju je iskoristio jer je, osim što je vrhunski igrač, i vrhunski dečko koji je posvećen profesiji kao malo tko. Sreo sam u karijeri malo profesionalaca poput Darka Nejašmića - rekao je Bjelica.

TKO TU KOGA? Nenad Bjelica: Klub nema gard. Mađari: Mi smo zadovoljni...

Došlo je do nekih trzavica na relaciji uprava - Nenad Bjelica, bilo je tu i razgovora s predsjednikom kluba Lorincom Meszarosem, a iako je rekao da neće puno reći, trener Osječana rekao je dosta:

- Ja bi o tome pričao kad završi sezona. Jedino što mogu reći je da sam imao razgovor s predsjednikom još prije zadnje pressice, bio sam izuzetno iskren i pošten prema njemu. To mi je zadaća, rekao sam im bez rukavica sve što sam im trebao reći, a sve što je izlazilo, komentari, krizni sastanci, to su se informacije koje nemaju veze s istinom. Dosad sam pričao u rukavicama, ali ako dođe vrijeme da nekome trebam dati odgovor, dat ću bez rukavica - objasnio je pa nastavio:

- Sve što sam nastavio rekao sam u interesu Osijeka. Rođen sam u osječkoj bolnici, zaigrao za klub, dva puta ga spašavao odlascima u Europu, poslao najbolji hrvatski nogometaš s ovim klubom, napravio najveće uspjehe, a isto tako i kao trener. Ako ja ne želim ovom klubu dobro, onda ne znam tko želi. Ne znam što je sve došlo do najvećeg vlasnika, ali nije ni važno.

A kad dođe vrijeme, sve će se saznati.

- Neću pričati u rukavicama kao dosad. Objasnit ću sve što sam nekako provukao, ali ne prošli tjedan, nego mjesecima, tjednima, o utjecajima razno raznim, o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba, ali ja sam o svemu tome razgovarao. Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo jedan milimetar i više nekad nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam pričao s predsjednikom kluba. A pitanja o priopćenju nisu za mene, nego za one koje su pisali priopćenja.

Utakmica između Dinama i Osijeka na rasporedu je u nedjelju, 8. svibnja, s početkom u 20 sati na stadionu Maksimir.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Santana8 07.05.2022.

    Alibi trener....samo kukanje,utjecaji,afere a momcad mu igra katastrofa !!!!

  • gnojna družina 06.05.2022.

    Nakon ove izjave je mislim svakom jasno da bjelica odlazi iz osijeka.

  • no sleep 06.05.2022.

    Nenu umjesto Pepa

Komentiraj...
Vidi sve komentare