Obavijesti

Sport

Komentari 80

'Kad dođe vrijeme, bez rukavica ću govoriti o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba'

'Kad dođe vrijeme, bez rukavica ću govoriti o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba'

Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo jedan milimetar i više nekad nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam pričao s predsjednikom kluba', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica

VIDEO

Da nam je netko na početku sezone ponudio da tri kola prije kraja idemo na Maksimir i borimo se za titulu, sigurno bi to prihvatili, rekao je na trener Osijeka Nenad Bjelica prije odlaska u Zagreb. Slijedi im derbi protiv na Maksimiru, a njegov Osijek s 65 bodova zaostaje pet za vodećim Dinamom (70) koji bi pobjedom i/ili kiksom Hajduka protiv Rijeke na Rujevici mogao osigurati naslov prvaka.

Sve je riješeno: Osijek otkupio Nejašmića, 'bilima' milijun eura
Sve je riješeno: Osijek otkupio Nejašmića, 'bilima' milijun eura

- Vjerujem da smo psihički spremni, ali pokazat će teren, lako je sad tu pričati. Pričali smo s ekipom, kalkulacija nema, do pobjede možemo doći na ovaj ili onaj način. Idemo po tri boda, a vidjet ćemo s čim ćemo se vratiti. Krenut ćemo kao u svaku utakmicu. Dinamo ima kvalitetu da limitira u nekim nakanama da budemo ofenzivni. Nemamo izbora, nećemo baš ići grlom u jagode, pritisnut ćemo visoko kao protiv Dragovoljca, Istre ili bilo koga.

Pokretanje videa...

Kristijan Lovrić transferom u zadnjim satima prijelaznog roka postao novi igrač NK Osijeka VIDEO

Još ima nekih nedoumica u biranju sastava, ali sve će to biti riješeno do nedjelje u 20 sati.

- Tri prvotimca nisu spremna. To su Jugović, Leovac i Malenica. Na treninzima je bila dobra atmosfera, dobro smo radili i spremni dočekujemo derbi. Što se tiče Škorića, nije još 100% spreman, ali ako bude u stanju stisnuti zube, vidjet ćemo. Imamo još trening sutra pa ćemo vidjeti hoće li nastupiti, on ima veliku želju i puno bolje mu je stanje ozljede nego je bilo prije. Postoje šanse da nastupi - započeo je Bjelica o stanju u momčadi. 

Borba za vrh i dalje traje, a iako Dinamo ima veliku prednost pred momčadi iz Splita, u prikrajku i Osječani mogu napraviti probleme.

- I mi i Dinamo i Hajduk želimo biti prvaci, a mislim da se ovakva otvorena situacija dugo nije dogodila. napadat ćemo tri boda da ostanemo u utrci do samog kraja - rekao je bek Karlo Bartolec.

Slavljenička atmosfera Osijeka, Dinamo nije uspio zadržati vrh

Za Osječane je potpisao i Darko Nejašmić (23) koji je imao ugovor s Hajdukom do 2024. godine, a na Gradskom će vrtu ostati za milijun eura.

- Drago mi je da smo uspjeli vratiti tako mladog kvalitetnog igrača 'u život'. Bio je igrač kojeg je svatko primijetio, a neću ulaziti u razloge što se dogodilo u Hajduku jer to ni ne znam. Mi smo mu dali šansu koju je iskoristio jer je, osim što je vrhunski igrač, i vrhunski dečko koji je posvećen profesiji kao malo tko. Sreo sam u karijeri malo profesionalaca poput Darka Nejašmića - rekao je Bjelica.

Nenad Bjelica: Klub nema gard. Mađari: Mi smo zadovoljni...
Nenad Bjelica: Klub nema gard. Mađari: Mi smo zadovoljni...

Došlo je do nekih trzavica na relaciji uprava - Nenad Bjelica, bilo je tu i razgovora s predsjednikom kluba Lorincom Meszarosem, a iako je rekao da neće puno reći, trener Osječana rekao je dosta:

- Ja bi o tome pričao kad završi sezona. Jedino što mogu reći je da sam imao razgovor s predsjednikom još prije zadnje pressice, bio sam izuzetno iskren i pošten prema njemu. To mi je zadaća, rekao sam im bez rukavica sve što sam im trebao reći, a sve što je izlazilo, komentari, krizni sastanci, to su se informacije koje nemaju veze s istinom. Dosad sam pričao u rukavicama, ali ako dođe vrijeme da nekome trebam dati odgovor, dat ću bez rukavica - objasnio je pa nastavio:

Osijek i Hajduk sastali se u 29. kolu HT Prve lige

- Sve što sam nastavio rekao sam u interesu Osijeka. Rođen sam u osječkoj bolnici, zaigrao za klub, dva puta ga spašavao odlascima u Europu, poslao najbolji hrvatski nogometaš s ovim klubom, napravio najveće uspjehe, a isto tako i kao trener. Ako ja ne želim ovom klubu dobro, onda ne znam tko želi. Ne znam što je sve došlo do najvećeg vlasnika, ali nije ni važno.

A kad dođe vrijeme, sve će se saznati.

- Neću pričati u rukavicama kao dosad. Objasnit ću sve što sam nekako provukao, ali ne prošli tjedan, nego mjesecima, tjednima, o utjecajima razno raznim, o nekim utjecajima i anomalijama unutar kluba, ali ja sam o svemu tome razgovarao. Nakon godinu i pol dana se nije pomaklo jedan milimetar i više nekad nemaš izbora. Neću pričati u rukavicama, nego konkretno kao što sam pričao s predsjednikom kluba. A pitanja o priopćenju nisu za mene, nego za one koje su pisali priopćenja.

Utakmica između Dinama i Osijeka na rasporedu je u nedjelju, 8. svibnja, s početkom u 20 sati na stadionu Maksimir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica