To je to što me zanima!

Koju bih dvojicu doveo u City? Olma koji je najbolji i Petkovića

Pep Guardiola opet je pokazao svoju studioznost i nije dopustio Dinamu da mu nakon poraza od Uniteda (1-2) napravi ono što najviše ne voli, a to je drugi poraz zaredom. Pobijedio je Dinamo 4-1 i izbacio ga iz Europe
Vidi originalni članak

Loše su u utakmicu krenule trupe Pepa Guardiole, ali posložio je to španjolski strateg na poluvremenu te je u nastavku na terenu bio 'stroj koji melje'. Dok je na poluvremenu bilo 1-1, do kraja utakmice Jesus je zabio hat trick, a gol je dodao i Foden. Pokazali su 'građani' da su iznimno opasni i u izmiješanom sastavu.

- Primili smo gol rano, ali ostalih 75 minuta smo igrali dobro. Čekali su nas na kontre i bili opasni s ubačajima na Petkovića, ali dočekali smo svoje prilike iz kombinatorike i zabili. Imali su dva važna izostanka u zadnjem redu i bilo im je teško. I mi smo imali dosta ozljeda, ali Dinamu je svakako bilo teže zamijeniti njihove igrače. Nije bilo lako naći mjesta u njihovim 5-4-1 i 5-3-2 formaciji, u prvih 15 minuta su igrali odlično, ali nakon toga smo preuzeli inicijativu - objasnio je Pep.

Upitali su španjolskog stručnjaka i koju dvojicu bi doveo iz Dinama.

- Razgovarat ću s Bjelicom i tražiti ga savjet. Dinamo ima mnogo kvalitetnih pojedinaca. Olmo je najkvalitetniji i veoma je brz te tehnički potkovan, a Oršić i Petković imaju kvalitetu s loptom u nogama. Ipak Petković jer je dobar ne samo glavom, već je tehnički potkovan igrač, a Hrvati su uvijek bili jako talentirani - rekao je trener 'građana'.

POGLEDAJTE VIDEO

 - Važno je da smo ovako dobro završili kada smo znali da smo prošli dalje. Igrali smo 75 vrlo dobrih minuta i sad nam je u fokusu Premierliga te u kakvom ćemo stanju biti za nastavak. Vidjeli ste kako je Atalanta bila čudna u početku, a gdje je završila, pa tko zna to nas čeka u nastavku. Mi ćemo dati sve od sebe da budemo što bolji - rekao je Pep.

Oči engleskih novinara bile su uprte u mladog Phila Fodena (19) koji bi trebao postati motor 'građana' i preuzeti tu funkciju od Davida Silve (33) kad iskusni Španjolac napusti Manchester. 

KOMENTAR Kraj Dinamove europske bajke: 'Ma ti se nemaš sramit kaj...'

- Foden je bio jako dobar. Opasniji je kad je bliže golu, a mora puno dalje učiti kao raditi kad je dalje od gola. Igra drugačije od ostalih igrača, ali ima još mnogo sličnih igrača poput njega, recimo u Chelseaju. U Engleskoj ima mnogo mladih talenata pa mislim da je Engleska na tom području osigurana - objašnjava Guardiola.

Na lijevoj je strani mnogo problema Dinamovoj obrani Benjamin Mendy (25). Francuz se svako malo ozlijedi, pa loža, pa koljeno, pa gležanj, i nikako da uhvati ritam utakmica. No, možda ga ovaj put krene jer pokazao je klasu na Maksimiru.

NENAD BJELICA: 'Ne znam da li nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti da igrači leže'

- Igrao je odlično nakon što nije dugo igrao. Igrači se moraju međusobno boriti za svoje mjesto, Angelino je bio dobar prije, a Mendy je sad pokazao da zaslužuje i češće zaigrati u prvoj momčadi.

Gabriel Jesus izjednačio je u 34. minuti dok su dva nogometaša Dinama ležala na podu. Nakon pregleda VAR snimke, sucima ništa nije bilo sporno.

- Mislim da sudac nije vidio igrača koji je pao, a što se tiče VAR tehnologije bio sam veliki fan toga, a potrudit ću se da to i ostanem - sarkastično je rekao trener Cityja, Pep Guardiola.

ZABIJAJU DOK DINAMOVAC LEŽI Evo da nas i Englezi razumiju: Guys, what about fair-play?!

Za kraj je ponovno progovorio o španjolskom dragulju u redovima Dinama. Govorilo se o njegovom prelasku u City ovog ljeta, a hoće li se možda dogoditi na zimu, tko zna.

- Dani Olmo imat će blistavu budućnost, a to je danas i pokazao. Vjerujem da može igrati u najjačim europskim sastavima, a mislim da nije sve u novcu - kratak je bio Pep.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • sakuraba 12.12.2019.

    Hahahahah bktejebo! het trick i jos dva strelca....??? sirocek, kaj si ti gledel tu tekmu???

  • Pero Konta 12.12.2019.

    Pa zar je to teško za shvatiti. One igrače koje žele svi klubovi e takvi moraju igrati a ne ovi amateri.

  • Pero Konta 12.12.2019.

    Pa to isto bi rekli svi treneri iz bilo koje države. Pa to i sljepac vidi samo ovi naši okreću glavu u prkos.

Komentiraj...
Vidi sve komentare